Ik ging naar de bibliotheek

Zondagochtend; 11 uur. Op wat hardlopers na, was er niemand op straat te bekennen. Totdat een meisje kwam aanfietsen. De blauwe rugtas in haar fietstas leek propvol te zitten. Waar zou ze naartoe gaan? 

Eerst wilde ik zaterdag een bezoek aan de bieb brengen, maar het regende de hele dag. Rond tien voor vijf was het nog maar een beetje aan het miezeren, dus ik dacht ik ga nu. Gelukkig herinnerde mijn moeder me er op tijd aan dat de bieb om vijf uur zou sluiten, en dus werd mijn plan uitgesteld naar zondag ochtend.

Ik houd gewoon van de zondag ochtend (denk niet aan zeven uur ’s ochtends, ik lig tot tien uur in mijn bed hoor!). Het is zo lekker rustig op straat, op hardlopers na. Koud was het niet, wel frisjes en mistig.

Ik had een stuk of 10 boeken in mijn tas zitten die ik van plan was in te leveren en dus deed ik dat eerst. Nou, dat is niet helemaal waar. Ik had 2 boeken die ik al drie keer verlengd had en aangezien dat het maximale aantal keer is, moest ik deze boeken inleveren. Maar (nu volgt mijn geheim; eigenlijk mijn redding) mijn zusje is ook lid van de bieb. En aangezien zij nooit wat leent, heb ik haar toestemming om ook boeken te lenen op met haar pasje, mits ik de eventuele boetes zou betalen (daar was ik bang voor bij Examendeal).

Dus ik leverde deze twee boeken tijdelijk (kuch, nog niet eens een halve minuut) in. Gelukkig waren ze niet gereserveerd, en dus leende ik ze weer maar dan met het andere pasje! De eerste twee boeken had ik binnen.

IMG_3428

Er stonden ook twee reserveringen voor me klaar. In mei ben ik in Cinder begonnen, maar ik had het niet uit kunnen lezen want het was gereserveerd. En een paar weken terug had ik het weer gereserveerd en nu heb ik het dus thuis. Afgelopen week had ik ook Geraakt gereserveerd, omdat ik het gewoon heel graag wilde lezen. Dus ik was nog niet eens verder gekomen dan de Laden en Lossen balie (ja, zo heet het bij ons) en ik had al 4 boeken.

IMG_3430

Toen begon mijn tocht door de bieb. Eerst naar de Young-Adult boeken. Ik zag heel veel boeken die ik wilde lezen, maar heb me in kunnen houden en er maar 6 gepakt. Toen door naar de kinderboeken; sommige boeken die ik leuk vind vallen nog in de categorie kinderboeken. Daar zag ik ook weer genoeg, maar heb er maar ééntje meegenomen.

IMG_3435

Met al mijn boeken liep ik weer naar Laden & Lossen. Ze hadden allemaal een pistool als symbool, of waren symboolloos. Vandaar dat een mevrouw, kijkend naar mijn boeken, zei: ”Van welke genre zou jij nou houden, haha.” Dit zijn van die akward momenten waarop ik nooit weet wat ik moet doen, en dus glimlachte ik terug; niks zeggen is zo onbeleefd, maar mensen lopen na het zeggen van dit soort reacties altijd door, dus een gesprek aangaan is niet toepasselijk. Ik verdeelde het lenen van de boeken over de twee pasjes die ik tot mijn beschikking had (wat ben ik daar toch blij mee) en propte alles in mijn tas. Het paste maar net.

Ik heb weer eens veel te veel boeken mee; zo gaat het nou altijd: ik ga weg van huis met het voornemen om meer boeken in te leveren dan te lenen, maar dat is echt pittig! En dan te bedenken dat ik al drie boeken thuis had liggen. Nou ja, mijn herfstvakantie leesvoer is binnen!

Een klein uurtje later fietste datzelfde meisje weer langs. Lag het aan mij, of was de inhoud van haar tas niet geslonken? Toen realiseerde ik me dat het vast een boekenwurm was. Zo’n iemand die, hoe ze haar best ook doet, de bibliotheek met meer boeken verlaat, dan er mee kwam. Ja, dat was het. 

IMG_3440

4 Comments

Reageer gerust! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s