The Hungergames

Spoiler-vrij! 

The Hungergames: wie kent het niet? Ik heb de trilogie zelf op mijn e-reader staan. Ik begon meivakantie dit jaar in boek 1 omdat ik vond dat ik er ook eens aan moest beginnen want het voelde alsof ik was de enige die het nog niet gelezen had. Aan het zwembad in Tunesië las ik dit boek snel uit. Ik begon niet aan deel 2 (nu ik terugdenk vraag ik me af waarom niet); dat deed ik aan het begin van de zomervakantie en in Londen las ik het boek uit. De cliffhanger was super groot en ik begon aan deel 3, maar helaas was de vakantie bijna voorbij. Ik nam een ”pauze” want ik lees e-books voornamelijk op reis. Een aantal weken geleden las ik het laatste deel uit: wat een top serie!

Het eerste boek heb ik met 4 sterren beoordeeld. Ik vond het gewoon niet helemaal ”amazing” omdat ik het einde niet cool vond (de stap naar het einde, als je snapt wat ik bedoel). Na deel 2 en 3 snapte ik het helemaal en deze twee waren meer dan amazing! Na de boeken kwamen de films. De eerste film keek ik in de zomervakantie, maar tegen de tijd dat ik aan de verfilming van het tweede deel begon, was de vakantie alweer voorbij. Ik ben nog steeds ergens rond de 40 minuten en wil hem graag afzien. Als het goed is gaat dan gebeuren voor de verfilming van het eerste deel van het laatste boek. Mijn vriendin heeft ‘m namelijk en ons filmavondje staat voor het weekend na de proefwerkweek op de planning.

En dan eind november, eindelijk: Mockingjay part 1. Ik vind het altijd stom dat filmmakers het laatste deel opdelen in twee delen. Ik snap het heel goed; mensen gaan namelijk twee keer naar de bioscoop en dat betekent geld. Ik heb Harry Potter nooit gezien, dus ik weet niet hoe het daar is opgedeeld, maar ik kan wel bedenken hoe ze het bij Mockingjay doen. Misschien kunnen meer mensen die het boek hebben gelezen iets bedenken?

Had je een recensie van dit boek verwacht? Mockingjay heb ik immers na Verlies uitgelezen en voor De Reputaties, en over beide heb ik al een recensie geschreven. Sorry, ik moet je teleurstellen. Ik recenseer gewoon niet graag het laatste deel van een boek als ik niet ook de voorgaande delen heb gerecenseerd. Deze trilogie ga ik waarschijnlijk dit schooljaar herlezen in het Engels (voor Engels moeten we ook boeken lezen, dus een boek dat ik al ken herlezen is mooi meegenomen) en dan begin ik met het recenseren vanaf deel 1.

In november ga ik natuurlijk naar de film! Waarschijnlijk verschijnt er dan ook een recensie op mijn blog. Ondertussen kan je de trailer nóg een keer bekijken en er verschijnen ook nieuwe beelden, bijvoorbeeld deze. Een album met foto’s van de film kun je hier vinden. Op de officiële site vind je ook veel beeldmateriaal (met tekst!). En vergeet niet: elke dag komen we weer een dag dichterbij 19 november!

1 Comment

  1. Pingback: SSS: 6 boekverfilmingen die ik tot nu toe heb gezien | Femke leest!

Reageer gerust! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s