Zes boeken verder

Het is alweer een ruime week geleden dat ik me in Den Haag bevond. Naast gezelligheid heb ik er ook 6 boeken aan over gehouden! Met die in mijn zicht – ja, zo plaats ik mijn boeken altijd 🙂 – denk ik terug aan 15 november…

IMG_3532

De dag was heel gezellig met z’n drietjes! Wat we allemaal hebben gedaan, in welke winkels we zijn geweest en wat we hebben gegeten is niet relevant. Het hoogtepunt en tevens ons doel was de boeken. Dus bij deze mijn aanwinsten!

IMG_3539

Mijn moeder komt dagelijks in Den Haag voor haar werk, en dus vroeg ik haar of er nog leuke boekenwinkels waren die we niet mochten overslaan. Ze noemde Van Stockum, dus zocht ik die even op. Bleek dat deze was verhuisd van zijn voormalige plek naast het Centraal Station naar het Spui. Gelukkig hadden wij net het geluk dat deze op de dag dat wij gingen, zaterdag 15 november, op zijn nieuwe locatie opende! Deze heropening was niet het hoogtepunt, maar we waren wel blij dat hij net weer open was. Het was ook druk, want er kwamen ook een aantal mensen, o.a. eentje van Heel Holland Bakt. Maar daar kwamen wij niet voor: wij kwamen voor de boeken! We keken in de Young-Adult kast en vonden alle drie wat. Ik kocht Nachtbeeld van Michele Jaffe, een YA-thriller. Deze sprak me aan, ook omdat het een thriller is. Daarnaast was hij slechts 10 euro, en tegenwoordig is dat goedkoop voor een boek – toch?

IMG_3541

Dus hup, naar de kassa, en bleek dat we daar een cadeautje kregen! Ik weet niet meer of dit vanwege de heropening was of vanwege Sinterklaas. Ik dacht het tweede, maar het kan best zo zijn dat het ook een beetje vanwege de heropening was. Cadeautjes zijn altijd leuk! Maar ik was niet zo nieuwsgierig dat ik het meteen openmaakte. Oké, ik was wel benieuwd, maar eigenlijk wilde ik er eerst een foto van maken. Dat had ik gedaan, wat natuurlijk te zien was. Vervolgens pakte ik hem uit en daar was ie dan: Heb jij dat ook? – 1000 emoties die geen naam hebben maar die we allemaal kennen van Mario Giordano. Ik ben ervan overtuigd dat dit een goed cadeau is. Er waren voornamelijk volwassenen, maar voor mij is dit ook een leuk boek! Een verhalend boek zou moeilijk zijn om te geven, denk ik, want de smaken verschillen. Maar dit boek staat vol met gevoelens die we allemaal kennen, wat ik erg leuk vind omdat dat vaak herkenbaar is. Wat dacht je bijvoorbeeld van het klaar-voor-actie-gevoel als je bij de kapper naar buiten loopt – ik heb het nog nooit zo gezien, maar nu ik dit zo lees, ben ik het ermee eens – en de overtuiging dat je auto lekkerder rijdt als hij net gewassen is? Niet dat ik daar ervaring mee heb, maar ik snap het gevoel.

IMG_3553

Op naar de volgende winkel! Dat was de ABC, ofwel Americain Bookcenter, ofwel: het paradijs! Nou gaat mijn voorkeur duidelijk uit naar Nederlands lezen, maar lees ik toch een aantal Engelse boeken per jaar voor school, dus kocht ik ook wat! Met 20% korting en stiekem was ik ook wel benieuwd naar het verrassingsboek. Ik kocht Nobody van Jennifer Lynn Barnes die er naast spannend uitziet, ook zo klonk. Voor €12,99 nam ik deze mee. Mary Poppins van P.L. Travers kwam ik ook nog tegen, en dat vond ik leuk. De €9,99 die het koste, leek het mij waard.

IMG_3554

Bij de kassa werd het aantal nog eens vergroot met een verrassingsboek. Nou, verassing? Je mocht het zelf uitzoeken! Dit klinkt heel tof, maar eigenlijk was er een mandje met iets van 6 boeken en dan mocht je er een meenemen. Super gaaf, een gratis boek, maar de inhoud viel me toch een beetje tegen. Een gegeven paard moet je niet in de bek kijken en dus ging ik blij naar huis met Don’t Blink van James Patterson. Maar voordat dat kon, moest ik natuurlijk wel nog betalen. Gelukkig was dat niet veel dankzij de 20% korting met CJP-pas. Dus met dank aan CJP heb ik nu 3 boeken voor 18,38 in plaats van 2 boeken voor €22,98! Om nog duidelijker te maken hoe veel ik heb bespaard, inclusief het cadeau: alle boeken tezamen zijn €35,47 waard (mijn versie van Don’t blink kost op Bol.com €12,49) en daarvan heb ik €17,09 niet van hoeven betalen (ik kan het niet helemaal korting noemen, want het boek heb ik erbij opgeteld). Dat is bijna de helft; mijn rekenmachine zegt 48,2% korting! Wow.

IMG_3567

Compleet bepakt en bezakt werd het tijd voor de laatste boekenwinkel. Paagman vond ik eigenlijk ook de mooiste. Hij was super groot, en telde twee verdiepingen. De tweedehandsboeken boven waren niet zo bijzonder. Beneden hadden ze iets van 3 kasten met jeugdboeken, wat ik erg waardeerde. Daar vond ik na een uitgebreide selectie twee pareltjes. Ik heb er uiteindelijk eentje daarvan gekocht, omdat je nou eenmaal niet alles kan hebben. Het boek dat ik niet heb gekocht was daarnaast paperback. Niet dat ik wat tegen paperbacks heb – ik zie nu trouwens dat ik tot nu toe alleen maar paperbacks heb – maar ze waren even duur. Bovendien zei mijn gevoel dat ik beter één boek kon kopen, en wel Codenaam Verity van Elizabeth Wein. Helaas geen cadeautje of korting – wat een tegenvaller, haha 😉 – maar een tientje is niet duur voor een hardcover!

IMG_3576

Aanschouw mijn mooie stapel! Deze hebben nu een plekje gekregen in mijn boekenkast. De verdeling vind ik trouwens wel heel mooi; 3 Engelse boeken en 3 Nederlandse, en bij beide één gratis boek. Omdat ik net zo leuk aan het rekenen was, wil ik dat nu ook nog even doen. In totaal heb ik €38,38 uitgegeven wat ik ten eerste een heel leuk getal vind. Belangrijker is dat minder dan 40 euro helemaal niks is voor 6 boeken – en dit is geen Boekenfestijn! Alles opgeteld zijn alle zes de boeken – houd je vast – €70,47 waard! Zeventig euro, hoor je dat goed?! En dan te bedenken dat ik daar nog niet eens veertig euro voor heb betaald! Deze €32,09 die ik heb gekregen als twee cadeautjes en korting, welke 45,5% van de waarde van mijn totale buit vormt. Da’s haast de helft!

IMG_3583

Ik was al super blij met deze aankopen en met de cadeautjes daarbij. Al mijn happyheid van die zaterdag beleef ik weer opnieuw, alleen dan nu dubbel. Maar los van alle bedragen: boeken hebben ontelbare waarde ❤

Heb jij ooit zó goedkoop boeken gescoord?  

Advertenties

3 Comments

  1. Pingback: SSS: boekwinkels | Femke leest!

Reageer gerust! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s