Danku Sinterklaasje!

De Sint is alweer vertrokken naar Spanje, zonder mij. Ik was braaf geweest en hoefde niet in de zak, maar ik betwijfel of ik dat erg zou hebben gevonden. Wat een rot weer is het hier in Nederland! Brrr. En dan was ik ook nog eens ziek! Ja, momenteel verkies ik Spanje boven Nederland! Maar de Sint heeft wel nog wat cadeautjes achtergelaten hier in Nederland. Aanschouw!

IMG_3665

Wij vierden Sinterklaas dus pas op de zondag. Ook aan hoe we het vierden heb ik duizenden woorden besteed. We zijn met surprises allemaal niet zo strikt op de manier van de surprise; een doos met cadeautjes erin is ook een surprise. Die van mij was dit jaar wel erg bijzonder: een gedicht van dertien pagina’s! Ja, je leest het goed: dertien pagina’s! Geen ”normaal” gedicht van een pagina en een surprise, maar dertien pagina’s rijm. Daar maak je mij veel blijer mee, trouwens. En ook niet zomaar een gedicht maar een krant, genaamd De Femke krant van Nederland. Geschreven door mijn vader (lees: Sinterklaas). De krant bevat ook katernen, zoals onderwijs, boeken en literatuur, buitenland en sport. Hoewel ik die krant al helemaal geweldig vond, was dat niet het hoofdcadeau. Nee, er volgde nog een boek! En wel Codenaam Coco, welke op mijn verlanglijstje stond.

IMG_3668

Zo. Dat zou het dan moeten zijn geweest, want iedereen trok immers maar één iemand. Maar mijn oma heeft mij en mijn zusje ook nog verwend, zoals oma’s dat nou eenmaal doen. Allereerst  met een December Kalender in een gouden envelop, die trouwens echt heel goed was gelukt als je mijn oma’s knutsel”kunsten” kent. Vorig jaar kregen we deze ook en raad eens… toen had ik er 5 euro mee gewonnen! Ook dit jaar is de winkans 1 op 2 dus ik hoop dat ik weer wat win. En anders gun ik het mijn zusje ook. En anders heb ik in ieder geval 31 dagen lol gehad met een vakje open krassen. Vorig jaar opende ik braaf elke dag één vakje, en mijn zusje begon zo ook. Maar na een kleine week kraste ze alles gewoon open. Zo kan het ook. Dit jaar heeft ze wel het voornemen om braaf geduldig elke dag slechts één vakje te openen.

Chocola is altijd goed! Dat wist mijn oma ook, en daarom kreeg ik een pure chocolade reep, en mijn zusje eentje van melkchocolade. Jammie jammie! Mijn moeder gaf mijn zusje en ik samen ook nog een cadeau, en wel het speldoosje Familie Kwis ofzo, dat we ook meteen gingen spelen. De vraag op de voorkant was Via welke website werd Justin Bieber beroemd? waardoor ik dacht: dit wordt een eitje, ik win dit spel! Maar, ho maar, zo makkelijk was het niet. Bepaalde vragen maakten de generatie-kloof ook goed zichtbaar. Van de vraag over een of andere Ed uit de jaren zestig snapten mijn zusje en ik niks, maar toen werd gevraagd waar de afkorting YOLO voor stond, stond ik te springen om het antwoord te zeggen. De vraag werd immers aan mijn vader gesteld, maar die had geen flauw idee.

Natuurlijk had ik zelf ook cadeautjes gegeven. Ik had mijn zusje getrokken en het cadeau dat ik gaf was een keepersshirt, aangezien ze op voetbal zit en – je raadt het al – keeper is. Ik had ook zelf nog wat gemaakt, en als het goed is, lees je daar komende week meer over! Ze was er in ieder geval erg blij mee. Daarnaast had ik ook nog twee cadeautjes aan m’n ouders gegeven, die ook goed in de smaak vielen.

Om nog even terug in de tijd te gaan; op school vierden we ook Sinterklaas. Als cadeautjes kreeg ik leuke plakdingetjes of hoe je dat ook noemt. Post-its bladwijzers, als je snapt wat ik bedoel. Maar goed, gelukkig had de Sint ook naar mijn verlanglijstje geluisterd want ik wenste een leuk gedicht. Mijn Sint wist dat mijn vader mij in 2013 een gedicht van drie pagina’s had gegeven (ja, toen had hij mij ook getrokken) en dat wilde ze verbreken dus kreeg ik er eentje van vier pagina’s. Bij deze heeft de Sint een uitdaging voor volgend jaar want vier pagina’s is NIKS vergeleken met het huidige record van dertien pagina’s!

Sinterklaas 2014 is voor mij geslaagd. Op naar de Kerst! 😉

Advertenties

Reageer gerust! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s