Wat te vragen voor Kerst?

Zit jij daar ook mee? Dan ben je vandaag aan het goede adres! Cadeautjes bedenken vind ik zelf altijd best moeilijk. Dan heb ik ook altijd het probleem dat ik niet alleen maar boeken wil vragen. En ik heb wel een eeuwige wishlist aan boeken, maar dan is het nog kiezen welke ik écht wil hebben. Kortom: ik kan echt geen keuzes maken. In december is dat al moeilijk genoeg. Heb ik net wat bedacht voor Sinterklaas, kan ik weer iets vragen voor Kerst. Ik heb er een aantal op een rijtje gezet, en niet allemaal boekig. Ze zijn sowieso heel verschillend: van kleine hebbedingetjes tot bordspellen. Naast moeilijk heb ik het ook nog makkelijk gemaakt. Klik gewoon op de titel en tadaaa: het product is daar. Informatie en/of meteen kopen. Want stiekem zijn we tegenwoordig allemaal lui.

Selfiestick
Wie maakt er tegenwoordig nou geen selfies? Omdat er altijd mensen zijn die daar niet heel goed in zijn, is de selfiestick een uitkomst! Ik heb er zelf ook één, en het is echt een leuk vermaak!

Shoeps 

IMG_3528 IMG_3684

Schoenen? Die vraag je toch niet voor Kerst?! Nee, ik zei ook geen shoes, ik zei shoeps, met de p. Nu vraag jij je natuurlijk af wat Shoeps zijn. Shoeps is een – naar mijn mening – geweldige uitvinding voor mensen die te lui zijn om hun veters te strikken. Wat moet ik me daarbij voorstellen? Kijk eens naar boven. En dan niet naar die schoenen of witte veters, maar naar die veters op de onderste foto. Het zijn een soort van elastiekjes, die dus meerekken bij het aan- en uitdoen van je schoen. Super praktisch – het werkt echt goed, het is niet dat je je schoen er niet in krijgt, dat je super hard moet trekken en duwen en proppen, het gaat heel makkelijk, vooral uit, en is serieus een uitkomst voor luie mensen – en ziet er ook nog eens leuk uit. En dat voor slechts … hé, bij mij in de winkel waren ze €9,95, maar Bol.com verkoopt ze voor iets meer dan een tientje. Maar wel in meer kleuren dan de winkel had! Voor dat tientje heb genoeg voor twee schoenen, namelijk veertien elastiekjes. Ik had er dus nog twee over, en bij de regenboogmix – zeker wel de leukste! – waren dat twee grijzen. Kortom: super leuk en praktisch en ook als je niet lui bent, is dit een top Kerst cadeau! Lui of niet, je bespaart er elke keer toch wel een minuutje mee, dus dat scheelt weer leestijd 😉

Stack of Books Earrings

Oorbellen     Bron etsy.com

Welke boekenwurm wil deze nou niet? Je zou er accuut gaatjes van nemen als je die nog niet hebt!

Niet-zomaar-een-zitzak

IMG_3521 IMG_3527

 

Een leuk cadeautje van ik denk een paar euro, leuk om te geven: een zitzak voor je telefoon! Het ziet er leuk uit en voelt ook echt leuk aan; zo’n beetje als een pittezak. En handig, want zo kan je telefoon ook eens uitrusten. Gun ‘m de rust, want als jij net zoals wij allemaal non-stop op je telefoon kijkt, heeft ie ’t had nodig!

Het grote dilemma op dinsdag boek
Om je uren mee te vermaken. En om te worden gekweld door de vele dilemma’s.

Wie is de Mol? borspel
Daar ben ik weer met mijn Wie is de Mol? Sinds afgelopen jaar is er ook een bordspel, hoera! Ik heb het zelf niet, maar het klinkt wel leuk. Het doel is het codewoord raden, en je verzamelt de letters door het beantwoorden van vragen. Uiteraard probeert de Mol – bij wie dit woord bekend is – dit te sabboteren. Het klinkt leuk, vind ik, maar er zijn maar tien setjes kaarten, wat inhoudt dat je het spel in principe maar tien keer kan spelen. Bedenk wel dat je daar dan 20 euro voor betaalt. Bij dit filmpje met echt heel duidelijke spel uitleg, lees ik in de comments dat iemand iets gelezen heeft over nieuwe vragensetjes die eventueel beschikbaar worden. Dat zou wel nodig zijn, maar kost natuurlijk ook weer geld. Toch klinkt het wel als een veelbelovend spel!

Volg mijn voorbeeld!
Ik heb veel laten zien, wat ik bijna allemaal heb. Wat je ook kan vragen, is wat ik al heb gekregen voor Sinterklaas. Een December Kraslotenkalender is echt een leuk cadeau, en misschien maak je iemand wel héél gelukkig met een prijs! De winkans is immers één op twee. Maar zorg ervoor dat je geen spijt krijgt!

Boeken boeken en nog eens boeken..
Ik ga geen boeken aanraden, want ieder heeft nou eenmaal zijn eigen smaak. Wil je toch wat aanraders, dan moet je eens kijken bij de lijstjes van de SSS of mijn veelbelovende recensies. Een boekenbon is natuurlijk ook altijd goed, voor iedereen die niet kan kiezen! Met een boekenbon kan je je keus jaren uitstellen 😉

Iets nuttigs; (Bol.com) cadeaubon, geld
Nee? Niet leuk? Wil jij geen vermaak, of heb je al genoeg van dit soort zooi? Vraag iets nuttigs! Ehum ja, wat is nuttig? Bol.com heeft álles. Ook boeken! Bovendien zijn de cadeaubonnen lang geldig, kun je je eigen tegoed kiezen én zijn ze lekker lui vanuit de huiskamer te bestellen. Maar als jij nou binnenkort een nieuwe bank gaat kopen, is een cadeaubon van de meubelwinkel veel nuttiger! Anders vraag je er lekker eentje van de Albert Heijn (hebben ze die tegenwoordig?), dat bespaart je weer een aantal weken boodschappen betalen! Dus vraag een bijdrage aan dat waar jij binnenkort in gaat investeren, dat scheelt weer! Op naar het volgende probleem: jij hebt – net als ik – geen eigen huis waarin je moet investeren. Er eentje kopen is op dit moment ook niet echt een optie – je bent een scholier – dus dan moet je iets anders verzinnen. Wat is nuttig? Tandenstokers! Of shampoo, pennen, schrijfpapier, baterijen, of alles wat ooit op gaat en wat je anders op een ander moment zou moeten kopen. Want ooit is je mascara op, en moet je weer nieuwe kopen, dus dan kan je het net zo goed nu vragen. Lang leve een eeuwige voorraad, aangelegd door de feestdagen!

Niet kunnen kiezen
Ik ken je probleem. De oplossing: iene miene mutte. Dan kies je altijd het verkeerde, en weet je weer dat je voor het andere moet gaan. Oké, dat werkt niet. Vraag dan gewoon alles wat binnen het budget past, en laat de Kerstman kiezen! Wat vindt hij leuk om te geven, is makkelijk in de winkel te vinden of te vervoeren op zijn arreslee? Maak je hem ook weer blij!

Heb jij nou ook nog leuke ideeën? Laat het dan weten! En ook als je Kerst zonder cadeautjes viert een hele fijne Kerst gewenst, want het gaat helemaal niet om de cadeautjes. Heb plezier, eet smakelijk, alvast veel oliebollen eten, veel lezen. Wat moet ik nog meer zeggen? O ja:

HOHOHO, MERRRRRRRRRRRRRRRRRY CHRISTMAS! 

And a happy new year 🙂 

#digitale kerstkaart speciaal voor jou #is ie niet prachtig?

Advertenties

2 Comments

  1. Pingback: Het 100e bericht | Femke leest!

  2. Pingback: Cadeautips: boeken die geen leesboeken zijn | Femke leest!

Reageer gerust! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s