Kil – Mel Wallis de Vries

TitelKil
Auteur: Mel Wallis de Vries
Uitgever: Uitgeverij De Fontein (2014)
Genre: jeugdthriller
Mijn waardering: ★★★★★

IMG_3889

Op een verlaten industrieterrein wordt het lichaam van een meisje gevonden. Het lijkt het werk van een wrede moordenaar. De politie staat voor een raadsel. Wat is er met haar gebeurd? En vooral: waarom? Steeds meer ijzingwekkende details komen boven…

Meteen in het eerste hoofdstuk wordt het lichaam gevonden; het begint meteen al spannend. Twee verhalen worden door elkaar verteld. Het ene is vanuit het perspectief van Thomas, een nieuweling bij de politie, en het ander vanuit dat van het zeventien jarige meisje Tyrza.

Vanaf het begin zit je in het verhaal en wil je weten hoe het verder gaat. Beetje bij beetje kom je meer te weten. Net als de puzzelstukjes op hun plaats lijken te vallen en je het bij het rechte eind denkt te hebben, heb je het mis. Het enige wat je na het lezen van dit boek kan doen, is meer van Mel lezen, want dit boek smaakt naar meer. Ik had het binnen een klein uurtje verslonden. Het leest namelijk heel vlot doordat het spannend is geschreven. Bovendien maakt het nieuwsgierig; je wilt weten wie de gruwelijke dader is!

In eerste instantie vond ik de kleine 70 pagina’s een nadeel. Nu ben ik van gedachten veranderd. Heerlijk dit korte boekje! Het verhaal is heel spannend en leest vlot, júíst doordat het zo kort is, denk ik. Er zijn geen overbodige details, nergens wordt omheen gedraaid.

Dit is een ”wow-boek”. Na het lezen ben je even stil van dit ijzingwekkende verhaal (en je bent blij). Ik raad iedereen dit boek aan. Helaas is het niet zomaar bij de winkel verkrijgbaar, maar gelukkig is er een optie B: meer van Mel lezen! Want met elk boek, lang of kort, bewijst ze haar titel als beste jeugdthrillerauteur van dit moment.

IMG_3886

Advertenties

2 Comments

  1. Pingback: Media Monay: WOW | Femke leest!

Reageer gerust! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s