14 boeken rijker! (en wat eurootjes armer..)

Afgelopen zaterdag was een boekendag! Ik ging met een vriendin naar Rotterdam voor boeken. En daar kwam ik ook mee thuis. Veertien boeken rijker, en wat eurootjes armer. Maar deze komen deels van het Boekenfestijn, dus het is niet dat ik ruim 160 euro heb uitgegeven, hoor 😉 Dat mijn rekening wat minder blij is geworden van zaterdag maakt niet uit WANT IK BEN BLIJ!! 😀 Vandaag show ik mijn boeken (let op: jaloezie gegarandeerd – maar ho: het zijn mijn schatjes, niet stelen!!) en natuurlijk vertel ik ook hoe leuk deze paar uurtjes waren.

Utrecht was ons eerste Boekenfestijn. Meteen was al duidelijk dat we dit vaker moesten doen. En toen hadden we meteen afgesproken eind januari naar Rotterdam te gaan. Als we Eindhoven en Maastricht enzo nou overslaan, besparen we ten eerste reiskosten en ten tweede ook geld op het gebied van boeken, dus kunnen we in Rotterdam éxtra los gaan! En dat hebben we gedaan. We hadden een strakke ”planning” (lees: richtlijnen), want Isa had die middag nog een wedstrijd (stom volleybal!). Dus al rond half 10 de trein, gelukkig is het maar een klein halfuurtje reizen, vervolgens een uur in Donner, naar Ahoy, uur in Ahoy en tot slot terug naar huis.

Donner

We begonnen dus in Het Paradijs. Waarschijnlijk heb je wel begrepen dat ik hiermee Donner bedoelde want Donner is GEWELDIG. ECHT. SUPER. MEGA. GROOT. We hebben ‘m helemaal rond gelopen (Isa was hier al eens geweest, voor mij was het de eerste keer) – jep, we hebben alles bekeken – en tot slot kwamen we op de leukste afdeling: de jeugd! Daar begon eigenlijk ook meteen de kwelling, want o, o, wat was het moeilijk. Waarom kon ik gewoon niet die hele kast in mijn mandje stoppen? En het probleem is dat het niet eens één kast was! Iets van vijf kasten Nederlandse YA-boeken en dan nog drie gevuld met Engels leesvoer voor de jeugd, en dan niet de twee tafels vol met boeken te vergeten. Het was geweldig. Twee à drie kasten waren echt mijn favoriet (de Nederlandse, duh), en ik kon niet kiezen. In eerste instantie deed ik best veel in mijn mandje, die hadden al de eerste selectieronde overleefd. Ik vind het altijd heel leuk om bekende titels in de kast te zien staan, bijvoorbeeld titels die ik recentelijk heb gelezen of gekocht, of momenteel aan het lezen ben, maar ook om nieuwe boeken te ontdekken! Tevens kom ik altijd veel boeken tegen die ik ook al op internet ben tegengekomen, in de vorm van recensies bijvoorbeeld.

2015-01-31 11.04.01

Dit zijn de boeken die kans maakten. Eigenlijk waren dat natuurlijk alle kasten, alle boeken, maar dat kon niet. De algemene reden waarom ik sommige boeken niet heb gekozen, is gewoon van, tja ik moet kiezen, deze komen een andere keer wel.. Ik heb ze met pijn in mijn hart teruggezet in de kast! Tot snel, lieve boekjes ❤ 

Dit zijn dus de boeken die door de eerste echte selectieronde zijn heen gekomen. Helaas was een selectie toch echt nodig (en ik had er al meerdere achter de rug!) want ruim 100 euro aan boeken kopen is een beetje veel van het goede. Het was zwaar (ja, echt). Isa was ondertussen ook bezig met het pijnlijke proces van boeken afwijzen. Terwijl ik bezig was (ik was eigenlijk al klaar, maar durfde niet te bevestigen dat ik sommige boeken toch echt zou moeten terugzetten) keek ik in de kast naast me en daar stonden ook Franse en Duitse boeken bijvoorbeeld. TFIOS is uit duizenden te herkennen, en daar was ie in het Frans en tevens in het Duits. Ik riep Isa en ze kwam snel aanhollen (dat ze op 2 meter afstand van me zat is bijzaak 😉 ) en neusde tussen de Franse boeken. Daar vond ze Sjakie en de chocoladefabriek in het Frans, super stoer! J’aime du chocolat. Ja, ja, goed hé. Charlie aimes du chocolate aussi. In ieder geval hebben we beiden uiteindelijk vijf boeken gekozen. Natuurlijk hadden we ook nog gestemd op de Blossom Books cover, en we vonden de Latijnse quote op Emmy’s cover wel heel mooi 😉 (gymnasiasten hé? 😛 ). Nu duimen voor die 100 euro aan boekenbonnen! Ondertussen was Isa haar telefoon, die pas anderhalve week oud is, nog kwijtgeraakt, maar gelukkig was redster Femke daar om hem te vinden! Nja, eigenlijk om de doorslaggevende plek te noemen en Isa tot rust te brengen, maar held is held hè 😉

IMG_3946

De tijd vloog, en zo vlogen wij naar de kassa. Dat deed ik met bovenstaande boeken. Nadat ik mijn rekening zo leeg had geplunderd, liepen we naar buiten en was Isa mijn held: bij de uitgang vroeg ze of ik mijn stembriefje nog had ingeleverd. Nee, niet gedaan, vergeten! Snel holde ik terug naar het Blossom Books tafeltje waar ie nog lag, om vervolgens wéér bij de kassa aan te komen om te voorkomen dat ik de 100 euro aan boekenbonnen mis zou lopen.

Ahoy

Toen liepen we terug richting het station, naar de metro. De metro was heel leuk! Volgens mij was mijn eerste keer metro afgelopen zomervakantie in Londen, en het was leuk om eens in Nederland met de metro te gaan! Ahoy was gelukkig niet ver van het metrostation, alleen de stoplichten waren heeeeel lang rood, dus over het oversteken deden we nog best lang. We bedachten ons dat de enige (en nu ik zo nadenk vast ook de eerste) keer dat we in Ahoy waren, was toen we naar de voorstelling gingen van K3 en de Biggetjes. Wauw, afdwaling van het onderwerp, maar we hadden leuke gesprekken erover 😉

Wat was het druk, niet normaal! Vooral het eerste pad, waar iedereen begon. Ik dacht: ja, ik kan ‘m overslaan en strakjes teruggaan. Maar dan zou ik geen logische volgorde hebben en dat wilde ik niet! Daar in het eerste pad slaagde ik ook meteen: ik vond boeken van Helen Vreeswijk! Ik heb ooit haar boek Zwijgplicht gelezen. Het was leuk, niet heel geweldig, ik had meer verwacht en daarom hoop ik dat de boeken die ik nu van haar heb gekocht me beter bevallen. Ik had sowieso heeeel veel boeken in mijn mandje, en aan het eind ging ik selecteren, maar die van Helen Vreeswijk zaten en bleven er gewoon in. Punt uit.

Jeugdland en Young-Adult bezocht ik vooral, verder liep ik over al langs. Oké, bij de Thrillers heb ik ook nog wel lang staan kijken en zelfs wat meegenomen. Het kwam dus van de volwassenen thrillers, maaaar dat maakte me echt niks uit. Ik had er meer in mijn mandje, maar heb uiteindelijk alleen voor Schuilplaats (Linda Jansma) gekozen. Het ergste wat er kan gebeuren is dat het tegenvalt, maar wat dan nog, en wie weet bevalt ie mijn moeder wel.

Maar goed, terug naar jeugd en YA. Bij jeugd heb ik een hoop in m’n mandje gepropt, omdat ik niet wist dat er ook een YA-afdeling was (die had geen blauw spandoek-bord-ding in de lucht, heel gemeen!). Ik dacht namelijk dat YA dus ook tussen jeugd zat. Sowieso vind ik bij het Boekenfestijn het genre enzo altijd moeilijk in te schatten, dus mijn mandje was daar maar de dupe van. Toen kwam ik bij YA, en daar was alles veel leuker, dus hup: in het mandje!

IMG_3953

Vervolgens was het tijd voor de selectie.. Ai.. Ik weet niet meer hoeveel boeken ik eerst had, maar ik ben er geëindigd met negen. Zal ik je een geheimpje vertellen? Eerst had ik er tien, na de selectie, en toen gingen we naar de kassa, dus ik haalde alles uit m’n mandje en legde het op de denkbeeldige kassaband. Ik twijfelde heeeel erg, maar heb er toch gelukkig eentje in mijn mandje laten zitten. En dat mandje met het boek dus onder de kassatafel gezet. Hihi. Alsnog: 9 boeken! Jeej! Ik had nog een waardebon van 10 euro, dus ik bleef onder de 30 euro zitten, jippie. IK WAS ZO BLIJ. IK BEN ZO BLIJ. NOG STEEDS. ALTIJD. BLIJ. WANT. BOEKEN. Er is trouwens ook een wonder gebeurd: één van de gekochte boeken heb ik al gelezen. Wauw, ik heb dat nog nooit zo snel gedaan!

Op de terugweg hadden we nog gesprekken over boeken. We hadden allebei een hoop boeken (Isa had er 9) en zo dus ook een hoop geld uitgegeven. Maar je geld is goed besteed als je het aan boeken uitgeeft, vinden we. Tevens hadden we die dag ook te maken gehad met grooote prijsverschillen, want het Boekenfestijn is goedkoop (jeej!) en in de boekwinkel is dat wel anders. Wanneer is een prijs het boek waard? Hoe graag je het wilt, en bijvoorbeeld de dikte en uitgave (hardcover of paperback) zijn voor ons factoren. Jaja, veel boek-gerelateerde woordenwisselingen!

Al met al ben ik heeeeeeel blij, net als Isa, onze rekeningen vonden het wat minder tof, maar ach, boeken zijn het waard. Mijn boekenkast is ook een stuk voller, want 14 boeken nemen wel wat ruimte in. Dus snel alles gaan lezen dan maar!!

Advertenties

4 Comments

    • Weet ik! Ik wil ze allebei zeker een keer lezen, net als alle andere boeken, maar deze keer werd t m dus niet. Andere keer zeker, ooit, want het moet gewoon! Zeker door de positieve recensies (jep, ook de jouwe) van TSEH heb ik nog best lopen twijfelen, maar toch net niet. Het was dan wel hardcover, maar ook best dun (en 16.95 tikt wel aan).
      Jaa ik zag het in je filmpje (ja, toen keek ik nog – inmiddels niet meer 😛 (HET IS DAT BOEK NIET DIE BOEK!!))

      Like

  1. Pingback: Expeditie Sondali – Pascale Maret | Femke leest!

  2. Pingback: Wrap-Up September | Femke leest!

Reageer gerust! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s