Media Monday WvhKV

De tijd gaat snel: we hebben de poëzieweek net achter de rug en de boekenweek en Literatour zijn alweer in aantocht! Maar niet te vergeten: de week van het korte verhaal, ofwel WvhKV. Die is natuurlijk heel snel voorbij gevlogen, hij was zo kort! 😉 Van 14 tot en met 21 februari stonden korte verhalen centraal, maar vandaag staat een – jawel – kort overzicht van wat ik opvallend, leuk of in ieder geval het delen waard vind van deze week.  

Jana onderweg naar Berlijn
Halverwege januari lanceerden 9292, Scholieren.com en Bulkboek een schrijfwedstrijd voor scholieren. Het thema voor het korte verhaal van maximaal 1000 woorden was: ‘onderweg’. Op het spel stonden de publieksprijs en een reis naar Berlijn voor de jurywinnaar en 3 andere personen. Afgelopen weekend zijn de winnaars bekend gemaakt en het winnende verhaal is van de zestienjarige Jana. Ik heb alleen dit verhaal gelezen, het is leuk geschreven en het einde.. Glimlach op m’n gezicht gewoon 🙂

Schrijf jezelf naar IJsland
IJsland: het land van Wie is de Mol? seizoen 12, waar mijn ouders met de auto in een sloot reden en waar de komkommers vet duur zijn. En daar kan jij naartoe! Hoe? Gewoon, de jury overtuigen met jouw waanzinnige toffe verhaal van maximaal 1000 woorden gekoppeld aan het thema van de Boekenweek: waanzin. Een inspirerend land waar je 5 dagen lang kan verblijven met schrijver en juryvoorzitter Ronald Giphart.

Kort maar griezelig
Misschien niet helemaal in het teken van de WvhKV, maar kort is het wel. Voor mij iets compleet nieuws is een 25-woorden-thriller. Heel kort dus, maar dat kan echt spannend zijn. Wat ik zo leuk vind, is dat er heel veel open is voor eigen interpretatie. Doordat ze zo kort zijn, wordt er weinig weggeven en kan je zelf de rest invullen.

Liever verhalen lezen in plaats van zelf schrijven? Download de app ”VerhalenBieb” van De Bibliotheek. Per maand worden nieuwe korte verhalen van 6.000 woorden toegevoegd in de categorieën spanning, humor, drama en biografieën.

2015-02-24 15.09.28

Advertenties

Reageer gerust! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s