Je eigen boek laten uitgeven?

Je schrijftalent ontwikkelen kan tegenwoordig op allerlei manieren. Schrijfwedstrijden genoeg om aan mee te doen, van alle markten thuis: een kort verhaal, iets langer of gewoon een heel boekwerk. De schrijfwedstrijd van Storm Publishers is er zo eentje uit de laatste categorie. En het mooie is, dat je je eigen boek in uitgegeven vorm kan winnen!  Wat? Je bent het vast wel tegengekomen, de schrijfwedstrijd die Storm Publishers organiseert met wel een héle toffe prijs: een uitgeverscontract! Welke schrijver droomt er nou niet van om z’n eigen verhaal in boek-vorm in handen te hebben? De opdracht is om een verhaal tussen de 50.000 en 90.000 te schrijven, met als voorwaarde dat het onder één van de onderstaande thema’s valt. De deadline hiervoor is 1 september 2015: plenty of time! Anti-schrijf-smoesjes worden dus niet geaccepteerd.

  • Geen tijd? Je hebt de hele zomervakantie!
  • Een te lang/te kort verhaal? Tof dat je al iets hebt! Dat het niet binnen de voorwaarden van de wedstrijd past is hoogst waarschijnlijk onzin, je kan er nog lekker aan sleutelen. En de genres zijn best uitgebreid (zie beschrijvings-linkjes onderaan) dus daar past ’t vast wel tussen! Schrijven is immers schrappen.
  • In je eentje kan je geen verhaal schrijven? Duoschrijvers zijn toegestaan!
  • Te duur? Slappe smoes, je wint immers altijd! De hoofdprijs bestaat uit het uitgeven van je eigen boek bij Storm Publishers! De top 10 krijgt daarnaast een beoordeling van hun gehele ingezonden manuscript. Alle deelnemers ontvangen een leesverslag van de eerste drie hoofdstukken van hun boek. Oók jouw verhaal maakt kans op de hoofdprijs, vertrouw erop dat ie tof is!

Overige smoesjes zijn waarschijnlijk geen idee waarover te schrijven en inspiratieloos. Zelf helpt Storm Publishers je ook een handje: Pinterest is namelijk een onmisbare inspiratiebron! Tips nodig? De juryleden stellen zich voor (zie onderaan) en vertellen waar ze op letten. Misschien handig als je even niks weet, maar belangrijk is dat het vooral jouw verhaal moet blijven! Vragen of onduidelijkheden? Neem het zekere voor het zekere en laat hier een reactie achter. Ook hier op Facebook staan we klaar om jouw vragen te beantwoorden! Kennismaken met de genres? Ik heb ze voor je op een rijtje gezet, slechts er op klikken is wat jij nog hoeft te doen!

Ook niet onbelangrijk: de juryleden!

En ik dan? Tegen schrijven zeg ik altijd ja, en ideeën heb ik vast wel, momenteel heb ik nog geen tijd voor de uitvoering, maar zoals ik dat argument al heb weerlegd, komt dat nog en ga ik dus een poging wagen. Wist je trouwens dat er al één manuscript binnen is? Maar laat je zeker niet opjagen, en inspiratieloos..? De komende maanden zal ik inspiratie af en toe centraal laten staan, wat tips & trucks behandelen en andere dingen onthullen! Jen Minkman is hier trouwens al de hemd van het lijf gevraagd over inspiratie. Je weet wat je te doen staat!

Advertenties

2 Comments

  1. Pingback: Media Monday: nieuwtjes van Storm Publishers | Femke leest!

  2. Pingback: BBB: best bekeken blogposts van 2015 | Femke leest!

Reageer gerust! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s