When you reach me – Rebecca Stead

Eindelijk, eindelijk, eíndelijk is ’t boek uit! Het boek waar ik al sinds januari dit jaar in bezig ben en het boek dat.. 141 pagina’s telt. Engels lezen is nou eenmaal niet mijn favoriete bezigheid *kuch*. Eindelijk kan ik opgelucht ademhalen. Nou ja? Eigenlijk moet het tempo er keihard achter. In 8 weken nog even 6 boeken erin knallen. Oeps.. But first – nee, geen selfie – dit boek; When you reach me, ofwel Als je terugkomt.

Titel: Als je terugkomt
Originele titel: When you reach me
Auteur: Rebecca Stead
Uitgever: Noordhoff (2012)
Genre en thema(‘s):
Mijn waardering: ★★✫✫✫ 

Koop Als je terugkomt bij Bol.com
Koop When you reach me bij Bol.com
Koop When you reach me bij Bol.com als luisterboek

Op een dag ontdekt Miranda een geheimzinnig briefje in haar bibliotheekboek, geschreven door een onbekend. Miranda vindt nog meer briefjes, achtergelaten op plaatsen waar alleen zij ze zou kunnen vinden. Het lijkt alsof de afzender alles over haar weet, zelfs dingen die nog niet eens gebeurd zijn! Van wie zijn de briefjes? En hoe kan ze door een brief te schrijven iemands leven redden?

[Foto]

Wat ik ervan vond? Eigenlijk… heb ik geen idee. Drie maanden bezig zijn in een boek bevordert het opletten niet echt. Daarnaast las ik soms een paar dagen achter elkaar opeens het halve boek in één keer, vervolgens lag het boek daar weer meerdere weken te wachten op mij. Waarschijnlijk helpt het feit dat het boek mij niet echt heeft gepakt, dat ik het vanaf het begin eigenlijk al een beetje hmpf-vond, sterk mee aan het feit dat ik hier meerdere maanden over deed.

Wat ik nog weet van het boek: het gaat over Miranda, ze is 12. Voor mij was ze ook niet heel interessant om over te lezen, maar ze houdt wel van lezen. Al leest ze steeds alleen hetzelfde boek. Ach, lezen is lezen! Ik weet het einde heel goed (gisteravond in één keer gelezen) en ik denk dat dat het interessantste stukje van het boek was. Middenin gebeurde wel een aantal irrelevante dingen. Is het zo bijzonder dat ze dagelijks ergens werkt bij de broodjes met een paar vrienden? Oké, hier gebeurt wel iets anders door wat wel belangrijk is – voor zover dit verhaal belangrijk is -, maar ik hoef geen uitgebreide beschrijvingen van hoe jij die broodjes oprolt!!

Het boek is in een ik-vorm geschreven, maar wel duidelijk aan iemand gericht. Ze heeft het namelijk steeds over een ‘jij’ die jij als lezer niet bent. Wie dat dan wel is weet je pas aan het einde. Maar dat was zeker niet mijn motivatie om verder te lezen, want erg benieuwd was ik er niet naar. Wél moet ik zeggen dat ik het wel verrassend vond – niet dat ik er over na had gedacht, maar het was wel opeens iets leuks.

Klinkt een beetje negatief allemaal? Ik heb dit boek opgepakt omdat er heel spannend het volgende op de achterflap stond: Zij is de enige die kan voorkomen dat iemand een tragische dood sterft.. Ik verwachtte dus een redelijk spannend boek, maar eigenlijk viel dat in het begin al in het niet door het feit dat dit meisje 12 was. Die ‘tragische dood’ kwam zover ik heb opgelet pas aan het einde van het boek, en daarvoor werd er niet echt naartoe gewerkt.

Aanrader of afrader? Geen idee! Je moet er maar van houden. Wel zou ik niet te veel van die ‘tragische dood’ verwachten, maar op zich is het een oké boek. Daarnaast: wees niet te oud voor dit boek! Volgens mij vindt men het over het algemeen wel een goed boek (qua prijzen enzo), dus als het je wel iets lijkt, is het het proberen waard.

Advertenties

Reageer gerust! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s