We zijn (eindelijk) modern!

Terwijl we in de puin van de verbouwing van de eerste verdieping zaten, gingen we beneden ook aan de gang. Onze oude tv was namelijk drie keer zo dik als ik ben en zo klein dat je zelfs met een vergrootglas nog niet goed kan kijken. Dit is al best een oude conclusie, en dit jaar is er eindelijk verandering in gekomen. We hebben kleuren van de kasten voor de gehele installatie en alles gekozen, nagedacht over de functies van onze toekomstige tv en getobd over de nieuwe stand van onze kamer die uiteindelijk gedraaid is omdat de tv – en zo ook de zitplaatsen – een andere plek heeft gekregen. En wat zijn we blij met het resultaat!

IMG_4592

Inmiddels hebben we ‘m al zo’n twee maanden, maar we genieten er nog steeds optimaal van. Misschien heeft ie niet zulke turbo-opties als je zou verwachten (touch screen, 3D?) maar voor ons is dit een hele vooruitgang. Mijn ouders staan nog steeds versteld van wat je er allemaal mee kan. En waarschijnlijk kennen we het merendeel van alle opties nog niet eens. Wel kijken we al tv met super beeldkwaliteit, maken we weer wekelijks gebruik van de Wii, luistert mijn vader volop muziek met de nieuwe boxen en genieten we elke zaterdagavond met z’n vieren als we een film kijken.

IMG_4601

Onze tv hangt dus mooi en past perfect bij onze nieuwe, speciaal op maat gemaakte kast. Die heeft dus een wit-achtige-blauwe tint en daar komen heel ingenieus uitschuifkasten voor dvd’s uit! Het blauwe gedeelte van de kast komt naar voren, daar staan dus ook dingen op, en daarin staat een hoop ingewikkelde apparatuur, bijvoorbeeld van de boxen en de dvd-speler. Vooral die laatste wordt nu als in een gewoonte gebruikt op de zaterdagavond!

IMG_4602
Dit was alweer even geleden, ondertussen ziet ’t er anders (veel voller!!) uit.

Graag wilden wij namelijk een avondje met z’n vieren films kijken en doen we dat nu wekelijks dus. Films variërend van tekenfilms tot thrillers, en natuurlijk zitten er ook boekverfilmingen tussen. Maar, ho, we kijken geen boekverfilmingen zonder dat ik het boek heb gelezen! In onze kast zit daarnaast een (redelijk strikte) indeling. Bekeken films op die plank, nog te kijken films op een ander? Nee, nee, nee, nee, nee, die laatste moeten gesorteerd worden! Ach, waarom zou ik dat systeem hier uitleggen? Anderen concluderen dit als hopeloos.

En zo zijn we dus al een kleine twee maanden wekelijks een film aan het kijken. Oké, wat uitzonderingen daargelaten en tot nu toe ben ik altijd de ‘spelbreker’ geweest. Met z’n vieren film kijken is het met z’n vieren doen, en zaterdag is wel echt de standaard dag dus verplaatst wordt het ook niet als het eens niet doorgaat. Tot nu toe hebben we de volgende films al bekeken in onze thuisbioscoop: (Recensies volgen in de loop der tijd en psst, er komt al snel ook nog een overzicht van films die ik heb bekeken dit jaar!)

  1. 28 februari: The Boy in the Striped Pyjamas
  2. 21 maart: Harry Potter and the Sorcerer’s Stone
  3. 28 maart: The Hungergames
  4. 4 april: Anti-Trust
  5. 11 april: Finding Nemo

Of er een doel is van een bepaald aantal films kijken dit jaar? Nee, ten eerste omdat het redelijk onregelmatig is – in de afgelopen twee maanden hebben we al drie keren gemist – en omdat films kijken gewoon leuk moet zijn. En dat is het zeker op onze nieuwe televisie!

Wat voor functies heeft jouw (droom)tv?

Advertenties

1 Comment

  1. Pingback: Geziene films | Femke leest!

Reageer gerust! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s