De Laatsten – Isabelle Quinn

Titel: De Laatsten
Auteur: Isabelle Quinn
Uitgever: Clavis (januari 2015)
Genre: YA spanning
Mijn waardering: ★★★★ (7.5/10)
Koop
 dit boek bij Bol.com

Op een winteravond wordt Sam verrast door een mysterieuze en dichte mist. Als de mist zich terugtrekt, is Sams leven voorgoed veranderd: op een handvol overlevenden na is de stad helemaal verlaten. Wanhopig gaat Sam op zoek naar antwoorden, maar dat is niet zonder gevaar…

IMG_5631    

De prachtige cover en mysterieuze achterflaptekst waren voor mij genoeg reden om het boek te lezen. Het boek begint met een mysterieus proloog waarna je als lezer hoofdpersonage Sam volgt. Het is in begin één en al mysterie, wat best interessant is. De schrijfstijl is beeldend en doordat er een goede situatie is geschetst, kan je je goed inleven in de personages. Zijn zij de laatsten op aarde? Daar lijkt het wel op.

IMG_5636

Volgens de achterflaptekst gaat Sam opzoek naar antwoorden. Nou is het volgens mij meer zo dat hij de antwoorden tegenkomt, dan dat hij er echt naar speurt. Wel is hij eigenwijs en nieuwsgierig, waardoor ik wel begrijp dat ze het omschrijven als Sam die op zoek gaat naar de antwoorden. Hij denkt er zelf ook over na en verzint z’n eigen theorieën.

Doordat hij naar mijn mening niet zelf actief aan het zoeken was, duurde het een beetje lang. De eerste honderd pagina’s waren er nog niet echt nieuwe ontdekkingen, alleen gedachten. Het was niet erg storend door de schrijfstijl, situatie, personages en omstandigheden, maar is wel even een minpuntje om te benoemen.

Ik was overal en nergens. Toen kwam het licht. Warm, verblindend. En ik spatte in duizenden vonken uit elkaar.

Het plot was goed en origineel, net als het hele verhaal. Toch waren voornamelijk de laatste 20 pagina’s een beetje vaag. Nog steeds resten er bij mij nog wat vragen, wat ik jammer vind. Het verhaal had wat beter geanalyseerd kunnen worden. Desalniettemin is het een boeiend verhaal met een interessant plot dat de moeite waard is om te lezen.

IMG_5642

3 Comments

  1. Pingback: Favoriete boekcovers | Femke leest!

Reageer gerust! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s