De Kinderboekenweek gaat van start!

Vandaag start de Kinderboekenweek 2015! 7 tot 18 oktober staat geheel in het teken van Raar Maar Waar. Hier zet ik op een rijtje wat voor leuks er allemaal te beleven valt en wat ik daar mee doe!

Zoals elk jaar is er weer een themasong van Kinderen voor Kinderen.

 Per Ongelukt – Simon van der Geest:

Stel, je moeder zit in de gevangenis, maar ze is onschuldig. En die gevangenis staat op een streng bewaakt eilandje in de Waddenzee. En je vader, daar heb je ook niets aan, want die zit de hele dag te gamen. Wat doe je dan? Dan bedenk je een onwaarschijnlijk bevrijdingsplan. Tenminste, dat doet Ro. Samen met zijn vrienden Archie en Lela begint hij in een afgelegen schuur aan een fantastische uitvinding te werken. Want soms moet je iets doen wat niemand ooit gedurfd heeft, hoe gevaarlijk en onmogelijk het ook is…

Als je in deze periode voor minstens 10 euro aankopen doet aan kinderboeken, krijg je in de boekhandel een gratis boekenweekgeschenk! Het geschenk van dit jaar heet Per Ongelukt! en is geschreven door Simon van der Geest.

En wist je dat dat boek op zondag 18 oktober ook een kindertoegangskaartje is voor een wetenschapsmuseum? Maar liefst 22 wetenschapsmusea en science centra zijn op zondag 18 oktober gratis toegankelijk op vertoning van het Kinderboekenweekgeschenk. Bij deze musea ontdek je de meest uiteenlopende raar-maar-ware weetjes. Kijk hier voor de lijst van deelnemende musea en andere informatie.

En er valt nog véél meer te beleven!

Bekijk het zelf eens op de site, http://kinderboekenweek.nl. Ikzelf zal gedurende die periode een aantal gerelateerde blogs posten, waaronder kinderboekenrecensies, zoals die van het kinderboekenweek geschenk van vorig jaar en Dissus van kinderboekenweekgeschenkschrijver Simon van der Geest! Daarnaast is het op 13 oktober ook Nationale Kinderzwerfboekendag, waarover ik zal schrijven.

Gelukkig is er sinds dit jaar ook een jeugdboekenweek waarmee het gat tussen de kinder- en volwassenenboekenweek wordt verkleind. Geniet jij wel nog van de kinderboekenweek?

Advertenties

4 Comments

  1. Pingback: Zestig Spiegels – Harm de Jonge | Femke leest!

  2. Pingback: #Boektober: update 2 | Femke leest!

  3. Pingback: Kinderzwerfboeken en de Nationale Kinderboekenruil | Femke leest!

  4. Pingback: Media Monday: Kinderboekenweek | Femke leest!

Reageer gerust! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s