I Love Liv 4 – Marlies Slegers

Titel: I Love Liv 4: Bekentenissen van een professionele puber
Auteur: Marlies Slegers
Uitgever: Moon (februari 2015)
Genre en thema’s: kinderboek, dagboek, meiden, brugklasser
Mijn waardering: ★★★ (6.2/10)
Koop
 dit boek bij Bol.com

Professioneel puber zijn kost veel geld, tijd en energie, vindt Liv. Gelukkig is het bijna vakantie en mag ze met haar vader mee naar Spanje. Alleen jammer dat die irritante Ozan meegaat! Maar eerst heeft ze nog de proefwerkweek, de uitvoering van Romeo & Julia, en het midzomernachtfeest, waarvoor ze het perfecte zwarte jurkje moet zien te vinden. Dan krijgt ze midden in de nacht een geheimzinnig appje van Eva. 

IMG_5649 

Na het vermakelijke derde deel, viel boek vier me toch wel wat tegen. Wederom zijn overal weer problemen en is er altijd wel wat. Dat was in dit boek wat minder, maar wat ergerde ik me toch aan bepaalde brugklasdingen. Allereerst vind ik het raar dat er vier boeken over één schooljaar zijn geschreven. Dit vierde deel sluit gelukkig goed aan op deel drie. In dit boek is het schooljaar pas afgerond. Vanwege het feit dat ze nog in de eerste klas van de middelbare school zit, vond ik de volgende dingen opmerkelijk:

  • Ze heeft al natuurkunde en leert over protonen en elektronen. Dat heb ik dus net dit derde jaar pas gehad.
  • Liv mag van haar moeder op een schoolfeest tot 0.30 blijven. Hoewel dit het eindfeest is, is het voor een brugger erg laat. Bij ons op school mogen bruggers tot 23.00 feesten, en mijn zusje (groep 8) tot 22.30. Tweede- en derdeklassers mogen tot 0.00, dus half één voor een eersteklasser vind ik laat.
  • Over feesten gesproken: drank. Ik weet dat het verleidelijk is en tegenwoordig gebeurt het steeds vaker – vandaar dat Marlies Slegers het waarschijnlijk ook in haar boek wilde gebruiken. Desondanks vond ik het wel erg overdreven.
  • Mijn grootste ergernis was het belabberde Engels van Liv. Dat werd alleen maar vergroot door té veel voorbeelden. Als je toch al natuurkunde hebt, dan moet je aan het eind van het jaar ook fatsoenlijk Engels kunnen spreken. Een voorbeeld: Eh, dank je wel. Thank you. You must wel denken, that I am een inbreker, maar ik zocht de key! This house is voor een weekje van ons. Zelfs mijn zusje kan die boodschap normaal overbrengen! Daarnaast snapt Liv niet wat white sister betekent en denkt ze dat history of arts iets met dokters te maken heeft..

Ik ben kritisch, dat is wel te merken 😉 Uiteraard waren er weer leuke aspecten – wederom de leuke schrijfstijl en opmaak -, die heb ik al genoemd bij de recensie van boek 3, die je hier kan lezen. Het was naar mijn mening wel minder leuk dan bij boek 3.

Misschien ben ikzelf te oud om te lezen over een brugklasser. Waarschijnlijk ben ik er ook te kritisch voor omdat ik die tijd zelf al achter de rug heb en weet hoe ik het heb beleefd. Ik denk dat deze serie leuker is voor jongere meiden die zelf niet op de middelbare school zitten om te genieten van Liv’s avonturen. Tóch is dit ook wel voor mij vermakelijk 😉


In dit boek gaat Liv op vakantie, en dat heb ik ook vanaf vandaag. Zoals gewoonlijk betekent schoolvakantie ook blogvakantie. Maandag 26 oktober ben ik weer terug met blogs; dan gaan we gewoon weer verder waar we gebleven waren 😉

1 Comment

  1. Pingback: Media Monday: Kinderboekenweek | Femke leest!

Reageer gerust! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s