Recensie | Kater – Margje Woodrow

Afgelopen kerstvakantie heb ik opnieuw kunnen genieten van een boek dat ik mocht recenseren voor Young-Adults.nl. Bedankt, uitgeverij Gottmer, voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar. Hoe beviel Kater, de nieuwe jeugdthriller van Margje Woodrow, me?

Ik prees het boek onlangs al met de mooie cover, de felgroene uitgave trekt lekker aandacht! Van Margje’s eerdere boeken Examendeal (2013, debuut) en Geraakt (2014) zijn ook recensies verschenen, daar was ik redelijk neutraal over. Wat ik van haar nieuwste jeugdthriller vind lees je in mijn recensie. Klik hier om mijn mening te lezen.

Het volgende boek dat ik mag recenseren voor Young-Adults.nl is Daan & Nadia van Uitgeverij Van Goor (Best of YA). Dit boek verschijnt op 10 februari en gaat over twee tegengestelde jongeren. Dat vind ik een interessant concept. Hoewel ik er nog niet veel over heb gehoord, is hetgeen wat ik heb gehoord positief. Ik ben heel benieuwd. Het klinkt wel een beetje cliché – twee tegenpolen -, maar ik wil graag ontdekken of dit wat voor mij is. Dat lees je binnenkort. Nu alvast een korte omschrijving van het boek.

De altijd optimistische en sportieve Daan (17) blijkt een hersentumor te hebben. Nadia (15) is daarentegen somber, heeft geen goede band met haar ouders en snijdt zichzelf. Nadat ze opnieuw wordt lastiggevallen door haar handtastelijke oom, belandt Nadia door haar eigen toedoen in het ziekenhuis. In het ziekenhuis leren de twee elkaar kennen. Terwijl Nadia worstelt met het leven, vecht Daan tegen de dood. 

Reageer gerust! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s