Ervaringen tijdens het lezen van Sky

Je hebt mijn recensie van Sky (Ellen Lina) al kunnen lezen, maar ik wil graag nog meer delen over het lezen van dit boek, want dat was een hele ervaring en bevestigt des te meer dat dit boek uniek is!

Voor het lezen was ik stiekem een beetje bang dat het niks voor mij zou zijn, een liefdesroman. Mijn mening over het boek vormde zich gedurende het lezen:

Na de eerste 60 pagina’s: Goh, leuk boek.
Al snel dacht ik: Toch meer dan leuk. De recensies hebben gelijk.
Halverwege: Ik kan niet stoppen met lezen! Dit wordt één van mijn favorieten!!
Tegen het einde: OMG, dit boek is geweldig, er gebeurt zo veel!!!!

Ik moest en zou weten hoe het verder ging 

’s Avonds tijdens het lezen besloot ik te stoppen na een bepaald hoofdstuk – het was al lang bedtijd geweest – maar een cliffhanger gooide roet in het eten. De uitweg die ik zag was mezelf spoileren: ik bladerde een hoofdstuk verder en scande daar een paar pagina’s – iets wat ik gewoonlijk nóóit doe. Wat is dit boek goed in elkaar gezet: zo spannend dat ik niet kon stoppen! Overigens had ik de volgende dag bij het lezen een beetje spijt, ik zat aanvankelijk niet meer in de flow van het boek omdat ik al wist wat er gebeurde. Al snel was dat over: Sky sleurde me wederom mee het verhaal in!

De wonderen zijn de wereld nog niet uit

Met de rug van het boek is ook iets opmerkelijks gebeurd. Ik lees boeken altijd heel voorzichtig en zorgvuldig en breek never nooit – en zeker niet expres – de rug. Nu deed ik dat echter al heel snel en later heb ik het nog meerdere keren gedaan – het is echt zo’n onpraktische uitgave! Desondanks heb ik er geen spijt van gehad: ik móést genieten van dit boek. En dat heb ik gedaan!!

(Te) veel enthousiasme rond middernacht 

Nadat ik stopte met lezen, moest ik meteen al mijn gedachten kwijt. Het boekje dat naast mijn bed ligt voor dit soort situaties was mijn redder in nood. Zes dubbelzijdig beschreven kantjes verder én een halfuur later was de eerste versie van mijn recensie geboren! Lees het eindresultaat hier.

IMG_8231

Van welk boek heb jij ooit zo genoten?

Reageer gerust! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s