Verslag | Meeting met de Hebban YA Club van 10

Na veel online contact was het afgelopen woensdag eindelijk tijd voor de eerste meeting met de Hebban Club van 10 Young Adult lezers! We ontmoetten elkaar bij uitgeverij Moon en de focus lag op de bespreking van het boek Altijd anders dat we van te voren hadden gelezen. Vandaag vertel ik hoe leuk dit was!

Twee anderen ontmoette ik tijdens de heenreis al, dat was aanvankelijk ongemakkelijk, maar zeker gezellig! In de goede metro instappen is niet echt onze specialiteit, maar we zijn er wel gekomen. En wat is het kantoor van Overamstel uitgevers mooi!! Meteen stapte ik in de boekenhemel met een prachtige boekenkast die zelfs een trappetje heeft. Wauw, wauw!

hebbanclubmeeting

We werden dus goed ontvangen. Iedereen zat al klaar in een zaaltje rondom een grote, lange tafel met wat lekkers. Er was meteen een moment van herkenning, want deelneemster Eva van het Young Adult Summer Camp bleek hier stage te lopen! Ook was er een redacteur van Moon aanwezig, Nynke, en uiteraard zat de uitgeefster Marieke bij ons aan tafel. Lindy van Hebban was er helaas zonder hoofdredacteur Sander, maar dat mocht de pret niet drukken!

Het voorstelrondje werd al snel gevolgd door een praatje van Marieke die ons meer vertelde over Moon. Ze nam met ons de nieuwe titels uit de zomerbrochure door. Ze vertelde heel enthousiast over de boeken, dus nu wil ik haar favoriet Eenzaam en extreem verlaten (verschijnt juli 2016) ook heel graag lezen! Wij zijn bovendien de eersten die de zomeraanbieding hebben gezien, maar vanaf nu is hij ook online te bekijken.

IMG_9671 (insta)

Ook waren we de eersten die het nieuwste boek van Ingrid Kluvers mochten lezen. Het manuscript kregen we van te voren thuisgestuurd en die avond was het tijd voor een gesprek waarin we al onze vragen konden stellen. Ik heb de kans om vragen te stellen goed benut om meer te weten te komen over (het schrijfproces van) Altijd anders.

Over haar antwoorden kan ik niet veel vertellen, want het ging ook over bepaalde keuzes over het verhaal. Ik wil natuurlijk niks verklappen! Altijd anders verschijnt op 6 april en dan komt mijn recensie ook online.

IMG_0083

Goodiebag!

De tijd vloog voorbij, vandaar dat we niet echt een lange brainstormsessie hadden over Hebban Young Adult. Maar er volgt ongetwijfeld een volgende keer. Tot die tijd hebben we de groepsfoto om na te genieten! En we gingen ook niet met lege handen naar huis: we kregen een boek, het debuut van Gayle Forman.

De meeting was zeker geslaagd. Ingrid en de uitgever vonden het eigenlijk wel jammer dat we dit gesprek hadden gepland op een moment dat het manuscript al afgerond was, want we hadden nuttige dingen te zeggen als doelgroep. Volgende keer dan maar als proeflezers zodat ons advies nog verwerkt kan worden voor de publicatie? 😉

IMG-20160330-WA0007

Groepsfoto met Ingrid in het midden!

De foto’s in dit artikel zijn gemaakt door Lindy!

Hebban & Moon, thanks voor de leuke meeting!

3 Comments

  1. Pingback: Recensie | Altijd anders – Ingrid Kluvers | Femke leest!

  2. Pingback: Verslag | Meeting Hebban en rondvaart DIMILY | Femke leest!

  3. Pingback: Bookhaul | Lente 2016 | Femke leest!

Reageer gerust! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s