Verslag | YA-Avond Alphen met goodiebag!

Vrijdag had ik een hele leuke avond in een mooie boekwinkel met gezellige mensen! Vandaag doe ik verslag en unbox ik de goodiebag! 

Het begon al bij de route van het station Alphen naar boekhandel Haasbeek. Stiekem wist ik de weg niet zo goed en ging ik gewoon een leuke kant uit. En toen kwam ik Miriam Bruijstens, auteur van Het boek van Tess, tegen! Ik dacht haar al te herkennen en inderdaad, zij ging ook naar de boekhandel. Lopen in de regen is samen leuker dan alleen en we liepen in één keer goed 😉

IMG_0505

Veel boekenleggers uit de goodiebag

Boekpresentatie

Bij aankomst herkende ik al meteen veel mensen, dus dat was echt gezellig. Ik zag Natasja, uitgever van Storm Publishers, auteur Chinouk Thijssen en ik heb lang met Femke, die ook op het YA Summer Camp 2015 was, gepraat. En toen begon de boekpresentatie!

IMG_0504

Promotieboekje met gedichten van Tess en andere boekenleggers van uitgeverij Clavis uit de goodiebag

Gelukkig konden we zitten, zodat we goed konden luisteren naar Jen die voorlas uit Het boek van voorheen. En hoera: dit najaar verschijnt het tweede deel! Ik heb het boek al gelezen en hier lees je wat ik ervan vond. De exclusieve vooruitgave was tijdens de boekpresentatie verkrijgbaar en vanaf 30 april ligt het boek in de winkels.

yaavondalphen150416

Dichten in workshopronde 1 (Foto afkomstig van de Facebookpagina van Boekhandel Haasbeek)

Workshops

De eerste workshop die ik volgde was dichten met Miriam Bruijstens en eerst vertelde ze over wat dichtvormen. Het was best leerzaam! Al snel gingen we zelf aan de slag. Hoewel ik geen inspiratie had, was het wel heel gezellig. Ook leuk dat uitgeverij Clavis voor flessen had gezorgd waar je je gedicht aan Tess in kon doen, dat zag er vrolijk uit!

IMG_0479

Het boek dat ik won bij de verloting met mijn kaartnummer

Na een pauze waarin ik mijn gewonnen boek ophaalde was het tijd voor de workshop boekbloggen van Emmy. Iedereen won namelijk een boek bij de verloting. Ik kreeg een Engels boek waar ik nog nooit van heb gehoord, maar het klinkt wel leuk dus ik ben benieuwd!

IMG_0501

Ik ben blij dat deze mooie kaarten in de goodiebag zaten!

Schrijven

Een andere workshop was een schrijfworkshop Show, don’t tell van Marijke F. Janssen. Deze workshop heb ik niet bijgewoond maar ik hoorde wel dat ze een praktisch boekje over dit onderwerp schrijft. Het is de bedoeling dat het boek deze zomer tijdens het Young Adult Summer Camp uitgekomt. Het boek wordt uitgegeven door Storm Publishers, die het kamp ook organiseert. Bekijk hier de site, kom jij ook? Lees hier mijn ervaringen van vorig jaar.

IMG_0487

Foldertjes uit de goodiebag

Praten

Het einde van de workshops betekende niet het einde van de avond, want je kon nog boeken kopen, praten, signeren en meer. Dat deed ik ook. Ik ging rondneuzen tussen alle boeken, want ze hebben echt een grote young adult afdeling. Bepaalde boeken die op mijn verlanglijstje staan stonden er niet tussen, wel heb ik een boek van Chinouk Thijssen gekocht! Ze heeft ‘m ook nog gesigneerd Ik ben heel benieuwd naar Hij is van mij. Lees mijn recensie van haar andere boek, young adult thriller Blindelings, hier.

IMG_0495

Een verzameling boekenleggers

Ook ben ik nog naar Esther Walraven geweest. Ik heb haar boek Daan & Nadia gelezen en ze heeft voor mij een boekenlegger gesigneerd! Ik kreeg meteen veel meer boekenleggers mee om uit te delen bij de leesclub. Op de andere zijde stond het boek van Sara Zonneveldt, die op haar 15e debuteert met het boek Dromen. Ook zij heeft een handtekening neergezet!

IMG_0511

Even later was het wel tijd om afscheid te nemen, maar eerst haalde ik de goodiebag op! Het waren maar liefst twee tasjes met veel foldertjes, boekenleggers, kaarten en ander promotiemateriaal erin. Wat er allemaal inzit zie je in de foto’s in dit artikel. Leuk om te bekijken, vind ik zelf.

IMG_0483

Al met al was het een geslaagd evenement. Bedankt boekhandel Haasbeek voor de organisatie en de mooie locatie, en alle auteurs en workshopgevers ook bedankt! Het was heel gezellig, bij deze even een bedankje aan iedereen met wie ik heb staan praten, want dat was leuk! Hopelijk tot snel bij een volgend evenement 🙂

Ben jij ook op een young adult evenement geweest?

8 Comments

  1. Pingback: Bookhaul | Wat ik kreeg voor mijn verjaardag | Femke leest!

  2. Pingback: Bookhaul | Lente 2016 | Femke leest!

  3. Pingback: Verslag | YA event bij boekhandel Van Piere | Femke leest!

Reageer gerust! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s