Lezen in de meivakantie: wrap up april en tbr readathon

Vandaag is de vierde dag van mei, en eigenlijk komt een wrap up van april vandaag niet zo goed uit, omdat ik ook wil praten over de readathon die morgen van start gaat. En als je je afvraagt waarom het de afgelopen dagen rustig was op mijn blog en op sociale media is dat omdat ik op vakantie was. Vandaar dat ik van alles een beetje vertel!

Ik was in het buitenland…

Het is meivakantie en dat bekent leuke dingen doen. We zijn een kleine week weggeweest naar Turkije waar we hebben genoten van de zon en veel hebben gezwommen. Het was leuk! Ik heb een persoonlijk record gevestigd wat betreft zo min mogelijk foto’s maken tijdens een vakantie, namelijk 0. Bijkomend voordeel is dat daarvan 0 foto’s bewogen zijn en dat is een hele prestatie voor mij 😉

…en heb daar ook gelezen

Ook heb ik een hoop gelezen, om precies te zijn 711 pagina’s. Lang leve de e-reader die niet zwaar is om mee te nemen, met een onbeperkte voorraad aan boeken en scherm waarop je ook kan kijken als de zon schijnt! Ook even een shout-out naar de bibliotheek waar je elektronisch boeken kan lenen, dat is echt zo prettig. Ik las drie boeken, namelijk De roep van AvalonHate List en Elke dag. Recensies van deze boeken volgen nog.

Deze las ik natuurlijk niet allemaal in april. Dat zijn de 8 boeken hieronder. Van De oceaan aan het einde van het padEen regenboog in de nacht en van Het boek van voorheen zijn al recensies verschenen. Klik op de titels om ze te lezen. In mei worden het misschien wel meer boeken, ook omdat Blossom Books Readathon voor de deur staat.

wrapupapril

Ik ga deze week een marathon lezen…

Het idee is om tussen donderdag 5 mei 20.00 en zondag 8 mei 20.00 te lezen. Het gaat niet om zoveel mogelijk boeken lezen, maar dat je tijd besteed aan lezen omdat het zo leuk is! Tussendoor organiseert Blossom Books challenges en sprints. Hier vind je alle informatie, evenals het tijdschema. En check hier het Facebookevenement.

Een goed begin is het halve werk, dus is het nu tijd om je to be read lijst op te stellen. Lees hier mijn tips om te bepalen wat je zal lezen tijdens een readathon. Ik heb Codenaam Coco en We keken allemaal op op het oog om te lezen. Het zijn redelijk dikke boeken, dus het lukt me denk ik niet om ze allebei uit te krijgen (720 pagina’s), maar de uitdaging wordt om zo ver mogelijk te komen!

…en zal misschien mijn challenge verhogen

Hopelijk is op zondag 8 mei de tussenstand van gelezen boeken deze maand 5 boeken. En momenteel loop ik ook al voor op schema, zoals ik vertelde in de update van mijn reading challenge. Ik denk dat ik mijn doel verhoog, maar ik weet nog niet of dat naar 80 of naar 90 boeken is. We zullen zien, voor nu was dit de leesupdate. Meivakantie is fijn!

Doe jij ook mee met de Blossom Books Readathon? Wat wil je lezen; heb je een doel of bepaalde boeken klaarliggen?

8 Comments

  1. Wat leuk dat je mee gaat doen! Hopelijk lukt het je gewoon om die twee boeken uit te lezen. Zelf doe ik niet mee aan de Blossom Books Readathon omdat ik het op dit moment erg druk heb, maar misschien ga ik een kleine marathon voor mezelf houden. Gewoon een dagje vrij nemen en dan zoveel mogelijk leesuren inplannen als ik kan.

    Geliked door 1 persoon

  2. Pingback: Dit was de Blossom Books Readathon! | Femke leest!

  3. Pingback: Wrap up mei en to be read juni | Femke leest!

Reageer gerust! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s