Recensie | De stem van de zee – Mara Li

Titel: De stem van de zee (Eiland in de mist #1)
Auteur: Mara Li
Uitgever: Storm Publishers (juli 2015)
Genre: young adult
Mijn waardering: ★★★★
Koop
 dit boek bij Bol.com

Nimue kent haar moeder slechts uit verhalen. Na een allesverwoestende storm verlaat ze haar vissersdorp om samen met haar broertje Arthur naar haar op zoek te gaan. Tijdens haar tocht in een continent waar de Zwarte Griep heerst vertoont een in flarden mist gehulde gestalte zich steeds weer aan haar. Waarom wordt ze door hem achtervolgd? En welke connectie hebben Nimue en Arthur met de Andere Wereld, de sfeer van de geesten?

IMG_8801

Als Storm Chaser mocht ik dit boek vorig jaar lezen toen het nog niet was uitgekomen. Natasja, uitgever van Storm Publishers, vertelde dat Mara Li ‘Eiland in de mist’ oorspronkelijk als één boek had geschreven. Omdat het te dik was om zo te publiceren, werd het opgesplitst in twee delen en werd het verhaal herschreven tot een trilogie; er komt een derde deel bij.

Ik las dit boek als verre versie van een manuscript op mijn e-reader. Na pagina 213 swipte ik naar links MAAR ER KWAM NIKS MEEEEEEEEEEEEEEER!!!!! Ahhh ik wil weten hoe het verder gaat!! – 23 maart 2015

Ik heb toen der tijd genoten van het boek en was ontzettend benieuwd naar het tweede deel. Ik schreef er dan ook positief over op Goodreads, zoals je hierboven ziet. Inmiddels is het tweede deel verschenen. Ik wilde dat boek heel graag lezen, maar wist niet meer hoe deel 1 verliep. Vandaar dat ik het boek herlas om even later deel 2 te lezen. Bij deze een korte recensie en binnenkort ook een recensie van De roep van Avalon, boek 2.

Recensie

Mara Li schrijft zo beeldend dat je de gebeurtenissen voor je ziet als een film. Het leest heel prettig en ik ben fan van de vergelijkingen, die ook goed bij hun vissersdorpje passen. Soms haalt dit wel iets van de vaart uit het verhaal, maar over het algemeen genomen is het niet storend.

Het verhaal is spannend. Als lezer volg je een avontuur waarin Nimue langzamerhand steeds meer ontdekt. Ze achterhaalt puzzelstukjes over bijvoorbeeld haar familie, de zoektocht naar haar moeder, maar dat roept natuurlijk ook nieuwe vragen op. Het is een lange reis, en omdat er veel gebeurt, blijft het boeiend.

Het einde roept nieuwe vragen op voor de lezer. De cliffhanger maakt nieuwsgierig; het einde is weer een begin van een nieuw deel van het verhaal.

Herlees jij boeken vaak?

IMG_8804

3 Comments

Reageer gerust! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s