Boekpresentatie | Wolken en andere voetstappen

Van schrijfworkshops tot een spetterende boekpresentatie! Ik heb meegewerkt aan een project waarbij middelbare scholieren Laurens van der Graaff eren. Afgelopen zaterdag is het eindresultaat gelanceerd: een boek getiteld ‘Wolken en andere voetstappen’. Het is een verhalen- en gedichtenbundel rondom het thema ‘dromen’.

Het project bestond uit verschillende schrijfworkshops. Samen met 38 andere middelbare scholieren van 8 verschillende middelbare scholen in Nederland werkte ik aan een gedicht of een verhaal. De boekpresentatie van het boek, verschenen bij uitgeverij Nieuwe Druk, vond zaterdag 21 mei plaats, de dag waarop Laurens 32 zou zijn geworden.

Moet ik nog meer vertellen over dit project? Nee, dat heb ik al. Wel wil ik verslag doen van de boekpresentatie, want het was bijzonder! De boekpresentatie vond plaats op de school waar Laurens les gaf en er waren veel mensen: het was vol, maar gezellig.

De boekpresentatie begon met speeches. Een openingswoord, nog een praatje en vervolgens mochten drie leerlingen hun verhaal voorlezen. Dat was leuk, ze hadden verschillende verhalen gekozen. Ik kende zelf natuurlijk niet alle verhalen, al had ik wel met sommige mensen in het groepje gezeten tijdens de redactiefase. Het was leuk om te horen hoe sommige verhalen zijn verbeterd, want ik las toen alleen een eerste versie.

Ten slotte reikte de uitgever (links op de afbeelding met de twee boeken in zijn hand) het eerste exemplaar uit aan de ouders van Laurens (rechts op de foto). Eén exemplaar was echt uniek: alle boeken hebben een matte cover (dat is mooier), maar er is één glanzende gedrukt.

Aan het einde van het podiumprogramma konden we onze boeken ophalen, als je die van te voren had besteld via de crowdfundingsactie.

Het was best wel chaos, alle namen moesten namelijk worden gezocht in de lijsten en die stonden niet allemaal op alfabetische volgorde, dus dat was moeilijk.

Toen was het tijd om te signeren. De schrijvers die er waren zaten zo achter elkaar aan de tafel. Helaas was er niet één lange tafel waar we allemaal aan konden zitten, dus het was chaotisch. Mensen konden niet meer volgen welk boek van hen was, en het signeren was daarom heel druk.

IMG_0934

En daar zat ik dan! Blij.

IMG_0947

En dit is het boek! Zo leuk om het eindelijk in handen te hebben.

IMG_0940

Bij deze de quote van Maartje Wortel over het mooie project, ik ben zo blij dat ik er aan mee mocht doen!

IMG_0946

Het boek heeft al een ereplekje in mijn boekenkast.

IMG_0951

Het binnenwerk is ook mooi, daar kwam ik achter toen ik het boek opende.

IMG_0952

Het voegt echt iets toe, vind ik!

IMG_0962

We kregen er ook een boekenlegger bij, met alle handtekeningen van de auteurs.

IMG_0973

Een sneak peak van mijn verhaal! Ben je nu nieuwsgierig naar het verhaal? Dat kan! Acht boekhandels hebben ons boek ingekocht, en het boek is ook via deze link te bestellen bij Bol.com. Een voorproefje lezen kan hier.

Meer weten?

Misschien vind je het ook wel leuk om meer over het vervolg te weten. Hier is de organisatie nog mee bezig, maar wat ik er over weet zal ik vertellen. Omdat de crowdfundingsactie zo goed liep en er onverwacht winst is gemaakt, komt er een jaarlijks symposium om Laurens’ passie voort te zetten. Aan dit project deed slechts een aantal middelbare scholen mee, en hiermee kan het grootschaliger gaan.

De eerste 7 foto’s uit dit bericht zijn gemaakt door Marleen van Beuzekom, ik heb ze van de Facebook-pagina ‘Schrijversworkshop Laurens’. Daar staan alle foto’s van de boekpresentatie, klik hier om ze te bekijken.

3 Comments

  1. Pingback: Bookhaul | Lente 2016 | Femke leest!

Reageer gerust! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s