Verschijnt binnenkort | 4 boeken die ik wil lezen

Er verschijnen maandelijks veel boeken. Sommige boeken hebben meteen mijn aandacht. Dan ben ik nieuwsgierig en wil ik het boek meteen lezen. Als het boek nog niet verschenen is, moet ik wachten. Wat ik in de tussentijd kan doen, is een blogpost schrijven over die boeken. 

Ik ben fan van young adult en spanning. Jeugdthrillers vind ik geweldig, en zeker van onderstaande auteurs – van ze allemaal heb ik al eens een boek gelezen. Deze zomer komen ze weer met een nieuw boek, hoera!

uitkijkencollage

 • Gevarenzone – Jennefer Mellink (Clavis, 13 juni 2016)
  Van deze auteur heb ik gelezen: Kwaad Bloed (recensie)

Pip vindt een eigen huisje, maar dat huis is enger dan het lijkt. Nadat Pip en haar vrienden een ouijabord hebben gebruikt, gebeuren er allemaal vreemde dingen: spullen verdwijnen of gaan kapot en er gaat zelfs iemand dood, zoals het ouijabord al had voorspeld..

Jennefer Mellink schrijft jeugdthrillers, maar dit klinkt ook wel als horror. Ik ben geen fan van horror, maar het klinkt spannend. En hoewel ik Kwaad Bloed niet het spannendste boek vond, heeft het wel een heel goed doordacht plot waar ik echt fan van ben. Dus ik ben benieuwd naar het nieuwe boek!

Klas 2C gaat met een touringcar voor een werkweek naar de Ardennen. Amper vertrokken, ontvangen de leerlingen een bericht via de telefoon: er is een bom aan boord! Zolang er geluisterd wordt, loopt niemand gevaar. De vraag is wie, hoe en waarom? En is er echt een bom aan boord of is het een grap of een afleidingsmanoeuvre?

Ik ben fan van Mirjams boeken Boy 7 en Password. Het is alweer een jaar geleden dat ik haar meest recente boek Virus las. Ik wist niet er komende maand weer een boek zou verschijnen. Misschien komt het omdat het geen young adult lijkt? In de tweede klas zijn de mensen iets jonger, maar wel nog jeugd, dus ik denk alsnog dat het een leuk boek is. Het klinkt spannend, maar hopelijk is het niet een beetje avonturenverhaal voor basisschoolkinderen.

 • Check-out – Juultje van den Nieuwenhof (LS, 28 juni 2016)
  Van deze auteur heb ik gelezen: Delete (recensie)

De leerlingen van 5 havo gaan op introductiereis naar Berlijn, waar vreemde dingen gebeuren: er wordt onder andere een groepsapp aangemaakt op de telefoon van Chaya, terwijl ze dood is. Voor de zomervakantie heeft Chaya uit hun klas zelfmoord gepleegd. Tijdens een voorstelling ontdekt 5 havo de ware reden achter Chaya’s gruwelijke dood..

Om Delete uit te lezen, ben ik te lang opgebleven. Maar het moest, want dit boek was zo spannend. Alleen daarom al wil ik meer lezen van deze auteur. De omschrijving klinkt wederom gruwelijk spannend!

 • Moordspel – Cis Meijer (De Fontein, 20 september 2016)
  Van deze auteur heb ik gelezen: Val (recensie)

Wanneer ze met school in de Ardennen is, haalt Robin haar vriendin en twee vrienden over om een moordspel te spelen om de leraar die haar tweelingbroer Kai heeft weggestuurd een lesje te leren. Dan is hij ineens spoorloos. Robin vreest dat haar leraar echt in de problemen zit en gaat op zoek. En ook haar beste vriendin verdwijnt..

Het duurt nog lang voordat dit boek uitkomt, maar het is al heel vroeg bekend gemaakt. Sinds ik er begin vorige maand over las op Facebook, kan ik al niet wachten. Ik vind Cis’ eerdere boek Val heel goed, dus ik wil weten of ik dit boek ook zo geweldig vind! Het klinkt weer als een spannend moordmysterie 🙂

uitkijkencollagetekst

In de lijst hierboven staan de boeken op volgorde van verschijnen. Als ik moet kiezen, welke ik nú het liefste wil lezen, is dit de volgorde:

 1. Check-out
 2. Moordspel
 3. Gevarenzone
 4. 2C

Maar helaas verschijnen de boeken niet zo snel dat dat nu kan. Wat lees ik dan wel komende maand? Dat lees je woensdag in mijn wrap up van mei en to be read van juni!

Naar de verschijning van welk boek kijk jij het meeste uit? Dat hoeft geen boek uit mijn lijst te zijn natuurlijk, laat het weten, dan ontdekken we allemaal weer nieuwe boeken! 

TIP:) Ben je benieuwd welke boeken er binnenkort nog meer verschijnen? Op Hebban vind je hier een heel handig overzicht dat kan je sorteren per genre.

3 Comments

 1. Pingback: Recensie | Verdoofd – Cis Meijer | Femke leest!

 2. Pingback: Recensie | Gevarenzone – Jennefer Mellink | Femke leest!

Reageer gerust! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s