Verslag | Meeting Hebban en rondvaart DIMILY

Woensdag was het tijd voor een nieuwe meeting met de Hebban YA Club van 10. We doen heel veel en hebben online veel contact, en dan is het super leuk om elkaar eens ”echt” te ontmoeten! Dankzij uitgeverij Moon mochten we mee met de rondvaart in Amsterdam met Estelle Maskame. Wie, wat en hoe? Dat vertel ik in deze blogpost! 

DIMILY 

Estelle is de Schotse auteur van de Did I mention I love you? trilogie. Deze week is het boek in het Nederlands verschenen bij Moon Young Adult. De serie is heel succesvol, en dat terwijl Estelle pas 18 is! Ze is ontdekt via Wattpad, een internationale site waarop (amateur) schrijvers verhalen kunnen delen.

Het boek is een romantisch verhaal over Eden die tijdens een vakantie steeds meer optrekt met haar oudste stiefbroer Taylor. Uiteraard bloeit hier een liefde op, maar dat is natuurlijk een moeilijk punt als stiefbroer- en zus. Bovendien heeft Taylor al een vriendin, maar hoelang kunnen ze hun liefde voor elkaar blijven ontkennen?

IMG_1631

Aan tafel

Dit was inmiddels de tweede keer met de club bij elkaar. Dit keer waren de twee die de vorige keer niet konden komen er ook bij, dus nu heb ik iedereen ontmoet! We waren met z’n zessen en het was wederom heel gezellig. Voor de rondvaart aten we eerst pizza in een restaurant, waar Sander Verheijen, de hoofdredacteur van Hebban, ook bij was.

Het was sowieso heel gezellig en we konden allerlei vragen stellen. We hadden het over Hebban, wat we leuk vinden en al die dingen. De pizza was ook lekker. We praatten ook over boeken en na zo’n dag heb ik dan altijd nieuwe boeken leren kennen die ik weer op mijn to be read list kan zetten. Maar er waren ook genoeg andere, niet boekige gespreksonderwerpen!

IMG-20160615-WA0004

Foto van Lindy

Op naar de rondvaart

En toen gingen we op weg, en wederom was het gelukt om de weg te vinden. Het was best een grote groep mensen die mee ging, bestaande uit veel bloggers en booktubers, en ook waren de gelukkigen die bij de winactie hadden gewonnen aanwezig. Wij zaten met z’n zessen aan een tafeltje. We werden eerst goed verzorgd; er werd drinken en chips uitgedeeld.

Daarna begon uitgeefster Marieke met wat vragen die ze stelde aan Estelle. Vragen over het schrijven, maar ook dilemma’s en ze vroeg naar haar favoriete boek, auteur, eten et cetera. Vervolgens beantwoordde Estelle nog wat vragen uit het publiek, maar het grootste deel van de avond was een persoonlijke ontmoeting met de jonge auteur.

IMG_1645

Tafeltje hoppen

Estelle ging bij elke tafel langs om te praten en te signeren. Dit was heel leuk bedacht omdat het heel persoonlijk is! We kregen allemaal het boek van uitgeverij Moon, waarvoor ik ze nog hartelijk wil bedanken. Met Estelle hebben we gepraat over van alles en nog wat. En een foto kon natuurlijk niet ontbreken!

Ze reist nu zelf rond voor het verschijnen van haar boeken in andere landen en ze vindt het leuk om alleen te reizen, want dan voelt ze zich volwassenen. Ze studeert niet, maar na haar school was schrijver haar fulltime baan. Haar vrienden hebben het dus over hele andere dingen, maar ze steunen haar wel en ze sturen altijd foto’s als ze Estelle’s boeken tegenkomen in een boekwinkel.

Er zijn dan ook niet echt mensen met wie ze over schrijven praat, maar het lijkt haar wel leuk om met andere auteurs bevriend te zijn. Helaas zijn zij niet echt bij haar in de buurt, en Estelle is natuurlijk ook jonger dan de meeste young adult auteurs.

IMG-20160615-WA0007

Foto van Lindy. Estelle zit helemaal rechts.

Gezelligheid

Het was al met al heel gezellig op de boot en het was echt een leuke, originele, persoonlijke meeting. Hoewel het verhaal me erg voorspelbaar lijkt, denk ik dat het een boek is dat leuk is om in de zomer te lezen dus dat ga ik zeker doen. Dan moet het mooie weer wel nog komen!

Tot slot werd er een goodiebag uitgedeeld waarin onder andere nog wat mooie boekenleggers zaten. Tegen die tijd waren we alweer aangekomen bij de opstapplaats en toen reisden we weer richting Amsterdam Centraal om vervolgens allemaal weer naar huis te gaan.

IMG_1674

Napret

Nu hebben we de foto’s en de verslagen nog om na te genieten! Op onze pagina We love YA verschijnt nog een verslagje met al onze meningen. En heel veel bloggers hebben gefotografeerd en gefilmd, dus waarschijnlijk komen we onszelf nog vaak tegen.

Al met al wil ik heel kort gezegd iedereen bedanken! Alle boekenwurmen van Hebban voor de gezelligheid en Lindy voor het organiseren en regelen. Speciale dank voor Uitgeverij Moon natuurlijk dat we mee mochten op de boot en Estelle voor haar enthousiasme. Het was een geslaagde avond!

IMG_1663

Naar wat voor leuk boekig evenement of naar welke meeting met boekenliefhebbers ben jij ooit geweest?

12 Comments

  1. Ziet er echt super leuk uit!! Er kwam alleen een vraagje in mij op… Waarom heet het de Hebban YA Club van 10 als jullie met zijn zessen zijn? Ben gewoon nieuwsgierig 🙂 en die pizza’s zien er echt zo goed uit!😍

    Ook heel tof dat jullie zo konden kletsen met Estelle. Omdat zij ook 18 is lijkt me dat toch anders dan wanneer je met iemand kletst die ouder is. Echt leuk!

    Geliked door 1 persoon

  2. Pingback: Recensie | Did I mention I love you? – Estelle Maskame | Femke leest!

  3. Pingback: Wrap up | Juni | Femke leest!

  4. Pingback: Bookhaul | Lente 2016 | Femke leest!

Reageer gerust! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s