Het filmpje van deze young adult middag bij boekhandel Van Piere in Eindhoven heb je al kunnen zien, maar wat was er nou allemaal precies te doen? Vandaag vertel ik het en laat ik het zien, want ja, ik heb ook veel foto’s gemaakt ūüôā

Afgelopen zondag 10 juli organiseerden Dutch Venture Publishing, boekhandel Van Piere en Emmy van Ruijven een young adult summer event. Op het programma stonden de boekpresentatie van Tweedehands Vleugels en workshops over schrijven, vloggen en ontwerpen. Ook was er een verloting, kon je je boeken ruilen en kreeg iedereen een goodiebag mee naar huis.

Lees verder

Er verschijnen maandelijks veel boeken. Sommige boeken hebben meteen mijn aandacht. Dan ben ik nieuwsgierig en wil ik het boek meteen lezen. Als het boek nog niet verschenen is, moet ik wachten. Wat ik in de tussentijd kan doen, is een blogpost schrijven over die boeken. 

Lees verder

Voor het boek waar ik aan mee werk heb ik een verhaal geschreven. Herinner je¬†nog¬†het project waarbij middelbare scholieren de gepassioneerde docent Nederlands Laurens van der Graaff, omgekomen bij de MH17 vlucht, eren. De eerste versie van mijn verhaal bij het thema ‘dromen’ is anders dan de definitieve versie die in het boek komt te staan. Benieuwd hoe dit zo is gekomen, waarom ik dingen heb veranderd en hoe het is verbeterd met dank aan de redacteur? Ik vertel vandaag over mijn schrijfproces!

Lees verder

Je hebt er ongetwijfeld van gehoord, erover gelezen op sociale media, alles gevolgd via blogs en misschien ben je er wel naartoe geweest: Young Adult Literatuur Festival, kortweg YALFest. Afgelopen zondag was de Winkel van Sinkel in Utrecht gevuld met 400 boekenwurmen en 7 buitenlandse auteurs, waaronder Becky Albertalli, auteur van Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld. Ik heb haar gisteren ontmoet bij de Utrechtse kinderboekhandel!

Lees verder

Je hebt mijn recensie van Sky (Ellen Lina) al kunnen lezen, maar ik wil graag nog meer delen over het lezen van dit boek, want dat was een hele ervaring en bevestigt des te meer dat dit boek uniek is!

Voor het lezen was ik stiekem een beetje bang dat het niks voor mij zou zijn, een liefdesroman. Mijn mening over het boek vormde zich gedurende het lezen:

Na de eerste 60 pagina’s: Goh, leuk boek.
Al snel dacht ik: Toch meer dan leuk. De recensies hebben gelijk.
Halverwege: Ik kan niet stoppen met lezen! Dit wordt één van mijn favorieten!!
Tegen het einde: OMG, dit boek is geweldig, er gebeurt zo veel!!!!

Lees verder

Een terugblik op dit leesjaar en ik vertel welke leesuitdagingen ik aanga in 2016!

2015: Goodreads challenge

In eerste instantie wilde ik 100 boeken lezen, dat vond ik een re√ęel doel. Ik heb het meerdere malen gewijzigd. De laatste wijziging van een paar maanden geleden is van 80 naar 90 boeken. De 90 boeken zal ik niet halen, maar ach, ik heb 88 boeken gelezen en dat is¬†heel wat! Lees verder

Een cliché aan het einde van het jaar is lijstjes. Overzichten van het afgelopen jaar, terugblikken, hoogtepunten en andere lijstjes aan de ene kant, voorspellingen en doelen voor komend jaar, met wensen en verwachtingen aan de andere kant. Ook ik heb dit jaar een lijstje gemaakt, namelijk van de best bekeken blogposts die dit jaar zijn verschenen.    Lees verder

Een hele tijd geleden alweer voerde ik met mijn klas actie voor War Child. We zamelden geld in en één manier waarop we dat deden is het verkopen van boeken. De exemplaren van dit boek van Paul van Loon, Altijd bijten de buren, had War Child op kantoor een keer ontvangen van de uitgeverij.

warchildboeken

De desbetreffende boeken tijdens de verkoop van onze spelletjesmarkt

Een deel hadden ze gebruikt. De rest lag in de weg en wij kregen de kans om deze te verkopen en zo dus 100% winst te maken! Helaas verkocht dit niet zo goed. War Child wilde de boeken niet terug, en dus mocht ik ze houden. En dat wilde ik, want ik had wilde plannen: ik zou er zwerfboeken van maken! Lees verder