Over mij

Hé, hallo daar! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Ik zal me even voorstellen.

ikeah2

Ik ben Femke, 15 jaar jong en ik zit in de 5e klas van het gymnasium. Voor zover boekenwurmen groot kunnen zijn, ben ik de grootste. Ik lees voornamelijk young adult boeken. Binnen dat genre lees ik het liefst thrillers en contemporary.

Lezen en schrijven zijn twee hobby’s die ik hier op mijn blog combineer: ik schrijf over lezen. Daarnaast ben ik boekrecensent voor young-adults.nl en zit ik in de Hebban Young Adult Club van 10. Ik hoop anderen net zo enthousiast te maken als ik zelf ben over boeken en lezen. Andere dingen die ik graag doe zijn wedstrijdzwemmen en debatteren bij de debatclub bij mijn school).

Ik heb een talenpakket gekozen met (creatieve) gammavakken. Ik ben geïnteresseerd in de maatschappij en in mensen, waarover ik graag nadenk. Ik heb een grote liefde voor taal en mooie woorden. Ik haal mijn inspiratie uit het dagelijks leven. Ik ben ambitieus, enthousiast, taalkundig en creatief.

Wat ik fijn vind aan lezen is dat je even aan de werkelijkheid kan ontsnappen en weg kan duiken in een boek. Ongeveer twee jaar geleden heb ik het young adult genre ontdekt en sindsdien lees ik bijna niks anders (oké, die literaire boeken voor school). Ik houd er niet van om één boek tot favoriet te benoemen, toch heb ik een lijstje gemaakt. Zoals je ziet, is er nog genoeg plaats voor nieuwe favorieten. Omdat ik graag nieuwe boeken ontdek, ben ik benieuwd welk boek jouw favoriet is en je mij ook zou aanraden. De leukste boeken die ik in 2016 heb gelezen zijn Sky (Ellen Lina), Codenaam Coco (Carmen Reid), Wij zijn allemaal moleculen (Susin Nielsen) en Zusje vermist (Sophie McKenzie).

favorieteboeken

Over mijn blog

Femke Leest! is een boekenblog die op zondag 14 september 2014 impulsief is ontstaan. Ik had al vaker nagedacht over een boekenblog, maar toen deed ik het gewoon. Ik dacht dat ik mijn blog niet lang zou volhouden. Dat ben ik binnen een maand zat, dacht ik, ik houd dat nooit vol, wekelijks bloggen. Over dagelijks bloggen had ik ook nooit nagedacht, maar het gebeurde gewoon.

Ik richt me voornamelijk op young adult boeken. Ik geef mijn mening over boeken en deel het laatste nieuws uit boekenland. Ik wil mensen amuseren met mijn artikelen, maar ze ook kennis laten maken met nieuwe dingen. Ik schrijf ook wel eens over persoonlijke zaken of vertel een verhaal(tje). 

Eind 2015 besloot ik niet meer volgens een vast patroon te bloggen: kwaliteit boven kwantiteit. Een aantal keer per week verschijnt een artikel over iets wat in mijn straatje past. Veel leesplezier!