Ik heb bijna 2 jaar op Femke Leest! en al een tijdje dacht ik erover om over te stappen naar een eigen domein. Per 1 september heb ik dat gedaan! De naam is ook veranderd. Even tromgeroffel voor de onthulling….. BIBLIOFEM! 

Ik heb er hard aan gewerkt, maar het is nog lang niet af. Zo ga ik alle oude berichten nog importeren, verandert de lay-out nog, ben ik bezig met het denken over een logo voor m’n header, et cetera. Maar ik heb wel al geblogd en er staan zelfs al 3 artikelen online.

Hoe kan ik je (blijven) volgen?

Als trouwe volgers willen jullie daar natuurlijk ook van op de hoogte blijven. Ik zal je even vertellen wie me automatisch al volgen op m’n nieuwe blog.

  • Bloglovin‘ volgers zijn allemaal meeverhuisd. Femke Leest! bestaat niet meer en in plaats daarvan volg je nu Bibliofem.
  • Op sociale media zoals Twitter (@Bibliofem) en Instagram (@bibliofem.nl) heb ik mijn gebruikersnaam veranderd, maar de oude volgers volgen me gewoon nog steeds.

De volgers via de e-mail hebben tot nu toe nog niks ontvangen, maar ik heb jullie ingeschreven zodat je bij elk nieuw bericht weer een mailtje in je inbox krijgt. Je ontvangt zo een mailtje dat je je hebt geabonneerd op Bibliofem. Als je op ”bevestig volgen” klikt, krijg je vanaf dan elke keer als ik iets plaats een mailtje. Dat kan dus al zomaar vanaf morgen zijn!

Volgen via WordPress.. het is me nog niet gelukt om daar iets aan te doen. Ik ben het aan het proberen, maar als het niet lukt, hoop ik dat je je natuurlijk op een andere manier abonneert.

Wat heb ik tot nu toe allemaal al gemist?

Er staan op dit moment 3 artikelen online en vandaag, morgen en de rest van de week volgen er nog veel meer. Klik op de titel om het stuk te lezen of surf meteen naar mijn blog.

Mijn blog vind je vanaf nu op bibliofem.nl!

In augustus ga ik met blogvakantie. Helaas betekent dit niet dat ik 31 dagen lang weg ben om ergens in een huisje in een inspirerende omgeving met mooi weer ver weg te schrijven; eigenlijk betekent het dat er 31 dagen geen blogs online komen. Maar maak je geen zorgen, met deze tips voor blogs, boeken, en evenementen kom je augustus ook zonder mijn nieuwe blogposts door!

Lees verder

Een reading challenge met young adult boeken? Count me in! Deze reading challenge, georganiseerd door Hebban.nl en jongerenkrant 7Days, is speciaal voor young adults. Elke maand selecteert de redactie van Hebban een recent in Nederland verschenen YA-boek. Wat heb ik, als één van de deelnemers, al gelezen? Vandaag kunnen jullie lezen over mijn voortgang, de boeken en meer!  Lees verder

Sinds 4 april ligt de Nederlandse vertaling van To all the boys I’ve loved before in de winkel. Moon heeft het eerste deel van deze duologie van Jenny Han uitgegeven. Ik heb het boek voor de verschijning mogen lezen, benieuwd wat ik ervan vind?

Over het boek

Zodra Lara Jean over een liefde heen is, sluit ze die periode af door een brief aan de desbetreffende jongen te schrijven. Deze brieven verzamelt ze onder haar bed. Op een dag is de doos weg, inclusief alle brieven: die zijn gepost. Ook de laatste, die aan het vriendje van haar zus is gericht.

IMG_9535 (ja)

Lees verder

Hebban heeft iets leuks: de boekentipper! Laat weten wat je favoriete boeken zijn en dan komt er een persoonlijke, op maat gemaakte tip voor jou, van de redactie. Ik heb een ‘lees eens wat anders’ advies gekregen en raad dit zeker aan om eens te proberen!

Lees eens wat anders! Dat is het thema van deze maand april op Hebban. Buiten je eigen comfort zone stappen is altijd spannend, maar kan ook mooie ervaringen opleveren. Hebban daagt je uit om buiten je favoriete en vertrouwde genre te lezen en helpt je waar nodig een handje via de Boekentipper!
– Hebban (Lindy de Jong) | Lees het hele artikel hier

Lees verder

Als lid van de Hebban Young Adult Club van 10 mocht ik een boek voor de verschijning lezen, namelijk Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld. Uitgeverij Blossom Books was helemaal enthousiast over dit boek, en de vraag was of wij het ook zo ‘hot’ vonden. Mijn mening en die van vier andere leden is te lezen in dit artikel op Hebban: een unanieme ‘hot’ voor Simon! Ik werd blij van dit boek en wil graag meer vertellen dan een korte mening in 250 woorden. Ik heb het over de originaliteit van dit boek en vertel hoe Blossom Books strijd voor diversiteit.

Lees verder

Afgelopen week kreeg ik een mailtje met wel heel leuk nieuws. En nu is dan eindelijk het moment dat ik het bekend mag maken!

Eind december heb ik een aanmelding verstuurd voor de Hebban YA Club van 10 nadat ik helemaal enthousiast was door het artikel waarin alle werkzaamheden van de club op een rij stonden. Dat wilde ik heel graag en dat heb ik Hebban daarom ook laten weten in mijn sollicitatie.  Lees verder

Eigenlijk had ik moeten vertellen hoe stom het afgelopen jaar voor mij als Storm Chaser was. Dan zou niemand zich meer aanmelden als nieuwe Storm Chaser en had ik de kans om herkozen te worden! Na twee regels bleek dat het te moeilijk is om negatieve woorden op te schrijven over Storm Publishers. Het was namelijk heel leuk om Storm Chaser te zijn! Zo leuk dus, dat ik niet meer weg wil. Lees verder