Filmpje | YA Evenement bij Boekhandel Van Piere

Gisteren was ik bij boekhandel Van Piere in Eindhoven voor het young adult summer event. Eerst was de boekpresentatie van Tweedehands Vleugels (Vanessa Gerrits) en vervolgens kon je verschillende workshops volgen! Meer hierover vertel ik nog in mijn verslag, dat eind deze week verschijnt. Want anders is er zo veel van hetzelfde achter elkaar (ik was vrijdag ook al bij een bookevent) ūüėČ

Ook heb ik foto’s gemaakt en die moet ik nog uitzoeken. Dat is best wel een werkje, want ik heb 208 foto’s gemaakt bij het evenement en ook heb ik er 63 gemaakt van de goodiebag die we kregen. Ik heb een nieuwe camera en om te oefenen heb ik dus veel foto’s gemaakt. Gevolg is dat ik die dan wel allemaal moet uitzoeken. Dat is leuk, maar wel veel werk, dus vandaag nog geen verslag.¬†Ik heb de tekst al geschreven, maar die foto’s, h√®.. ūüėČ

Maarrr wat ik vandaag dan wel al wil delen is een filmpje! Want ook dat kon met mijn camera (waar overigens nog een aparte blogpost over verschijnt). Duss ik zou zeggen: bekijk het filmpje hier of hieronder. Werkt het niet? Gebruik deze link: vimeo.com/femkevdg/yavanpiere.

Advertenties

Stop motion filmpje: boeken in de kast

In de vakantie ga ik altijd een beetje experimenteren. Dat resulteerde vorige herfstvakantie in het eerste filmpje. Dit keer heb ik weer een filmpje gemaakt, wederom naar aanleiding van een nieuwe indeling van mijn boekenkast.¬†Die raakt namelijk vol en dus cre√ęerde ik meer ruimte door mijn gelezen boeken horizontaal neer te leggen in plaats van rechtop te laten staan. Daar heb ik vervolgens een¬†stop motion filmpje van gemaakt!¬†Kijk je mee?
Lees verder

Filmpje: mijn boekenkast

Weet je nog, deze foto’s van mijn boekenkast? Dat was voor de zomervakantie en inmiddels is er een hoop veranderd: ik kocht veel bij (zoals hier en hier) maar las ook een hoop (zoals hier). Inmiddels heb ik mijn boekenkast weer heringericht, waarvan je vorige week de procesfoto’s kon zien. Het resultaat¬†laat ik vandaag zien, dit wil je niet missen!¬† Lees verder

Media Monday: waterproof books

Met de vakantie voor de deur is de tijd van het koffer inpakken aangebroken. Hoeveel boeken gaan mee en bovenal: welke? Tegenwoordig heb je boeken in alle soorten en maten. Maar wat nog ontbreekt, zijn waterproof boeken. Ga je op zonvakantie? Dan zou zoiets wel handig zijn. Het Nederlandse bedrijfje Bibliobath biedt met hun boeken van synthetisch papier en watervaste binding óók oplossingen voor zorgeloos lezen in bad.

Finally: waterproof books for bath, beach and pool!

Lees verder

Media Monday: Koningslied Kommentaar

Aangezien het toen vakantie was, had ik op Koningsdag niks gepostst. Vandaag wil ik je even terugnemen in die stemming. Weet je nog, twee jaar geleden, dat Konininnendag Koningsdag werd? Toen kwam er ook een Koningslied, en och, wat was daar toch een commentaar op. Laatst stuitte ik op een filmpje dat voor taalliefhebbers – en anderen –¬†erg leuk is: de fouten in de songtekst van het lied worden aangestipt door een neerlandicus – wat overigens een mooie functienaam is.¬† Lees verder

Media Monday #9

Ik heb een vriendin.

Dat klinkt echt wel als een vet spannend begin van een bloedstollend spannend verhaal, hé? Maar goed, als je dacht dat ik vriendloos ben: dat ben ik niet. Tenminste, niet helemaal. Misschien ben ik het eigenlijk wel, maar er zijn een aantal mensen op deze wereld die zo aardig zijn om te doen alsof ze mijn vriendin zijn! Goed, terug naar het spannende verhaal. Want als ik het over die vele vrienden van mij ga hebben, dan wordt dit langdradig. Vandaag heb ik het er over ééntje.

Ze heet Kate.

Omg, dat klinkt suuuper interessant. Ga je d’r al stalken? Ze zit niet bij me in de klas, en ook niet op zwemmen. Misschien zie je mij er nu voor aan dat dit de koe uit mijn achtertuin of een teddybeer is, maar ze is een persoon in levende lijven. Helaas woont ze niet hier zo 1 2 3 naast de deur, maar heeeeeel ver. Hoe ken ik haar dan? Vroeger, toen we nog klein waren, zaten we allebei op dezelfde peuterspeelzaal. We kennen elkaar dus al ongeveer 13 jaar, wat best wel cool is! Maar toen kwam dat moment, dat haar ouders ergens anders werk vonden en dus gingen ze¬†verhuizen.

Tam tam tam tam.

Wat een dramatisch verhaal: ze verliet me gewoon! Je vindt dit echt wel vet spannend nu, want ik noem haar nog steeds een vriendin. Hoe is het dan weer goed gekomen? (Niet dat we ooit ruzie hadden, maar ok√©) We hebben nog steeds contact, online enzo, zoals men dat tegenwoordig doet. Ook logeren we nog regelmatig. En dan niet alleen wij twee√ęn, maar we hebben nog meer gezelschap! En dan heb ik het niet over Sofieetje en Pipo, de hamsters (waar mijn ervaringen niet heel positief mee zijn, maar dat ter zijde..). We waren namelijk niet loner op de peuterspeelzaal, maar ook bevriend met Lisa! Dus met z’n drie√ęn hebben we hele mooie belevenissen gehad, en logeerpartijen waar we natuurlijk niet sliepen – maar wel om √©√©n uur ’s nachts nog ijsklontjes uit de koelkast haalden. Maar dat waren alle bijzaken. Op naar een stukje dat ook wel heel spannend klinkt.

Men kan jaloers zijn op Kate.

Jaloezie! Dat klinkt wel super spannend, dit wordt gewoon het einde van onze vriendschap! Ze heeft namelijk mijn achttien (of waren het er negentien?)¬†vriendjes afgepakt (daarnaast ik ook de hare, maar da’s bijzaak) en zo werden we jaloers op elkaar en kregen we ruzie. Nee, we zijn heel aardig tegen elkaar. In het Nederlands dan. Hoewel Kate drie talen spreekt. En dan niet een beetje Engels, Frans, Duits en al die andere talen die ons tegenwoordig worden geleerd op school. Nee, ze spreekt er drie vloeiend. Nederlands kan iedereen wel opnoemen. Engels dan op nummer twee? Juist! Ze heeft een Canadeese vader en om meteen door te gaan naar nummero drie een Duitse moeder. Wat ik al zei, vloeiend is vloeiend, want ze leest bijvoorbeeld Harry Potter in het Duits! Stiekem ben ik jaloers, want wie wil dat nou niet? Nederlands, Engels en Duits: een atheneumanist (da’s geen woord, I know) heeft zijn portie talen compleet!

Waar je ook jaloers op kan zijn, is het aantal abonnees op¬†Kate’s Youtube-kanaal.

Ik had het dus al over het lezen, wat Kate met plezier doet. En dan wel in alle talen. Een beetje Duits, Nederlands als het moet voor school (of als een boek nou eenmaal van een Nederlandse auteur is) en verder Engels. En naast het lezen zelf, reviewt ze ook boeken op haar eigen Youtube-kanaal. Je raadt het al: in het Engels. Naast boeken reviewen, praat ze ook over andere dingen, en doet ze tags enzo. Gewoon alles wat een booktuber tegenwoordig doet!

Want dat Kate een booktuber is, is duidelijk. En ook nog eens bekend. Ik bedoel: 250 abonnees is niet niks!

Wow: 250! Gisteren had ze er nog 245! Wie weet hoeveel ze er vandaag, nu jij dit leest, heeft! En dat in zo’n korte tijd. Vier maanden vind ik namelijk niks. Dat vindt ze zelf ook, en ze is daarom ook very proud of herself. Als dank voor al haar abonnees organiseert ze een giveaway! *Gejuich!* Want boeken zijn gewoon awesome. Momenteel loopt de tweede giveaway, waar maar liefst twee mensen kunnen winnen! Wat kan je winnen? Een boek! En welk boek? Dat is aan jou! Tof toch? Dus Engelse book-lovers opgelet want de winnaar mag een boek bij The¬†BookDepository uitkezen! *Nog luider gejuich!*

En dat ook voor de luie mensen, want de belangrijkste stap is klikken op ”Abonneren”. Ah, dat moet te doen zijn, zelfs in de vakantie. Oncreatieve mensen hebben wel pech, want je moet een vraag verzinnen. Dus denk na, bedenk een vraag en dan komt er volgend jaar ergens een Q&A video! Hoe meer mensen mee doen, hoe groter en dus cooler die video wordt. Om te voorkomen dat het saai wordt – iedereen gaat natuurlijk deelnemen – wordt een originele vraag gewaardeerd!

Het liefst had Kate iedereen voor een teaparty uitgenodigd, maar dat kan nou eenmaal niet. Ik kom in ieder geval graag, hoor, Kate! ^^

Ok√©, mijn gebrabbel dwaalt af. Waarom ik zo veel vage woorden hierover kwijt kan, is omdat Kate op de achtergrond heel gezellig kletst. Het is heel aanstekelijk en daarom ook leuk om te bekijken! Dus bekijk vooral Kate’s filmpjes op haar kanaal¬†katemeansgreat. Elke week een video, dus dan heb je wat om naar uit te kijken. Maar ehum, ze is dus al 4 maanden bezig. Alles terug kijken dan maar? Dan ben je lang bezig, dus wat je ook kan doen, is de door mij geselecteerde filmpjes bekijken! Naar mijn mening de leukste. Genoeg tags en reviews te vinden, dus hier wat andere!

Geen gewone discussie, maar ze heeft het echte leven nagespeeld. En zeg nou zelf: dit herkennen we allemaal.

Voor de stalkers: ben je nou benieuwd naar Kate’s talenknobbel en hoe ze dat bij het lezen toepast, bekijk dan haar discussie¬†Reading in different languages! VERTAAL GEEN NAMEN! Ok√©, dat moest er even uit.

Dit straalt gewoon liefde voor boeken uit! En jaloezie komt ook terug, want ik wil er ook mee knuffelen!!! Kijken vanaf 2.40 voor ultieme lol. Op 2.51: dat is zoooo Kate! (Ofwel grappig!) (Maar stiekem kan ze het wel beter dan ik) Wil je haar skills met het dragen van grote boekenstapels zien, kijk hier dan naar.

Over jaloezie gesproken: als je dat wilt voorkomen, moet je Kate’s bookself tour zeker niet kijken. Naar booktubers kijken is sowieso niet echt wat voor mensen die vet jaloers worden bij het zien van andermans overvolle boekenkasten met prachtige boeken (waaronder de allermooiste edities) omdat ze die allemaal altijd als film-achtergrond gebruiken!.

Ik heb genoeg geluld, nu is het Kate’s beurt! Je kerstvakantie kom je zo wel door. Wie weet begin jij volgend jaar wel goed, met het winnen van een boek bij The¬†BookDepository! Dus: like it if you liked it, subscribe if you want to and I’ll see you next time, bye!¬†

Media Monday #7

Vandaag iets niet boekgerelateerds: dat moet kunnen. Namelijk een filmpje. Er valt niet veel over te zeggen zolang je niet weet waar het over gaat, dus bekijk het filmpje eerst maar eens. Gewoon van begin tot eind.

Bekijk het filmpje via deze link.

Als je niet hebt gekeken, verbied ik je verder te lezen.

Ik vind het een steengoede reclame. Ik heb het nu niet over de shampoo reclame, hoewel het idee hierop gebaseerd is. Het idee van het gaan wapperen van de haren als de trein langskomt, is heel knap gevonden, en niet alleen voor shampoo maar ook voor aandacht voor kanker Рomdat men dat dan nog niet weet Рeen goede aandachtstrekker. Het zien wapperen van de haren is leuk; daar kijkt men naar. Aangezien het grappig en origineel is, blijft men kijken. Dan, als ieders aandacht is getrokken, waait al het haar opeens weg. Pats boem, opeens. Dat is juist goed, vind ik, want dat is de waarheid. De keiharde waarheid. De waarheid waar men normaal gesproken voor weg zou lopen, wat nu niet kan.

Verder kan ik er niet veel woorden aan vuilmaken. Dit filmpje raakt mij elke keer weer.

Wat vind jij van deze reclame?

Media Monday #6

Wat maakt Young-Adult boeken zo populair?

Dát ze populair zijn weten we al lang. Waardoor? Editie NL geeft er antwoord op in dit filmpje.

Wat op valt is dat de de leeftijd van de lezers van Young-Adult boeken steeds meer varieert. In principe waren ze voor jong-volwassenen bedoeld, dus 12 tot 18. Dat komt net na de kinderboeken. Maar steeds meer volwassenen zelf genieten er ook van. Dat valt mij ook op. Hoewel mijn klasgenoten (14 jaar) ook voornamelijk Young-Adult boeken lezen, heb ik Рik weet echt niet hoe ik dit moet uitleggen, maar ik ga een poging wagen Рhet gevoel dat ik als 13-jarige heel jong ben. Dit gevoel heb ik vooral op sociale media en in de boekblogwereld. In de boekblogwereld is iedereen ruim 20 en dan kom ik daar met mijn 13! Dat is niet altijd even cool, trouwens. Nog een voorbeeld: de leeftijdscategorie voor het Best of YA Promoteam is 15 tot 25 jaar, heb ik vernomen. Daarnaast waren wij bij het lasergamen met James Frey ook de jongsten.

Maar zoals in het filmpje ook te zien is, zijn er ook gewoon ruim volwassenen (niet twintigers) die de boeken lezen. Zo ook mijn moeder, die Harry Potter ook met veel plezier heeft gelezen. Mijn zusje ook, en zij is 11. De verschillen zijn zo groot!

Maar goed, mijn concentratie is nog niet zo prachtig, wat verklaart dit wederom nog geen lopend verhaal is. Kijk vooral onderstaand filmpje!

http://www.rtlnieuws.nl/editienl/wat-maakt-young-adult-boeken-zo-populair

Media ehu.. Wednesday

Media Wednesday? Een nieuwe rubriek? Nee, hoor! Ik kwam vanmiddag gewoon iets tegen en wilde het delen. Ik vertel er niet veel bij en ik heb het al over dit onderwerp gehad, dus ik dacht: het kan wel even tussendoor! Eigenlijk ook omdat ik niet kan wachten tot maandag. Maandag staat er weer iets anders op de planning.

Ik heb het al gehad over TFIOS. Ik heb verteld dat de film zou uitkomen op dvd, ik heb het centraal gezet in de Media Monday en ik heb mijn filmrecensie gedeeld. Wederom vandaag weer TFIOS als onderwerp, want ik kwam een leuk filmpje tegen! Zeker de moeite waard om te kijken, echt héél schattig! 

Vanmiddag kwam ik dit artikel tegen. Eerder vertelde ik dat ik niet zeker wist of bij de dvd de verwijderde sc√®nes zouden zitten, maar volgens mij bevestigd dit inderdaad dat het wel zo is. Reden om de dvd te kopen! Ook als je ‘m niet koopt, kan je dit filmpje alvast bekijken. Als ik echt moet kiezen, is mijn favoriete moment dat vanaf 19 seconden! Mijn hart smelt gewoon bij het zien hiervan ‚̧

Ik heb ‘m echt al meerdere keren bekeken. Hoe vaak ga jij dit filmpje kijken?¬†